Ajándékcsomaggal köszönte meg egy fiatal hölgy helytállását a polgármester. Mészáros Anna azon a férfin segített, akit december 6-án sodort el az alsó vasútállomáson egy vonat.

Éppen olvasott az alsói vasúti peronon, amikor érkezett Budapest felől a vonat. Akkor nézett fel a könyvéből Mészáros Anna, amikor a hosszú dudálást hallott. A következő pillanatban már egy férfit látott feküdni a síneknél. Azonnal cselekedett, két másik emberrel felemelték a peronra. Ekkor már nagyon vérzett a szerelvény által elsodort ember. A fiatal lány felvágta a megsérült ember kabátjának ujját, hogy segíteni tudjon. Az illetőnek komoly törése volt és erősen vérzett. Szorítókötést tett a sérült férfi kezére, hogy megállítsa a vérzést. A mentők ezek után érkeztek és elmondása szerint Anna csak ekkor kezdett izgulni, addig az adrenalintól hajtva, szinte automatikusan cselekedett – mesélte el a Postnak. Később, mivel a mentőbe más nem szállhatott be, a sérült férfi hozzátartózóit kocsijába ültette és bevitte őket a Honvédkórházba, ahová a vonat által elsodort férfit vitték.

Ezt a cselekedetét köszönték meg a városházán. Dióssi Csaba polgármester annyit mondott, hogy mindig örül, ha valakinek ilyen fiatalon helyén van a szíve és az esze. Azért is nyilvánosan köszönik meg neki  a segítségnyújtást, hogy jó példaként mutathassák be a nem mindennapi helytállását.

Mint arról 10 nappal ezelőtt beszámoltunk, Dunakeszi Alsón a vonat elütött egy férfit, aki túlélte a balesetet.

 

 

 

Előző cikkNemrég szabadult a győri gyerekgyilkos apa
Következő cikkMi annyira nem kedveljük, de sokan igen