A város 17 helyszínét, 290 regisztrált önkéntessel takarították szombaton a köztisztasági napon. A járvány miatt ez jelentős szám, hiszen csak 22-vel marad el a tavalyi 312-től.

A szép idő segített, a járvány kevésbé azoknak, akik részt akartak venni a városi köztisztasági napon. A szervezők a  járványhelyzet miatt 8-10 helyszínre számítottak előzetesen, végül 17 helyszínen jött össze majd 300 ember.

Az eszközöket – zsákok, kesztyű, víz, alma, jutalom csoki – az Auchan, Lidl, Bauhaus, Madách úti CBA, Nagy Anikó a Tescótól, a Barátság úti Spar, a Penny, és az  önkormányzat biztosította. A gyerekek megkóstolhatták az új városi édességet, a „Dunakeszi szeletem” nápolyit is. A csapatok délelőtt tíz órakor kezdték a munkát, és kora délután fejezték be. Több száz sittes zsákot raktak meg hulladékkal, és több tucat deponálást végeztek bizonyos csomóponti helyeken.

A helyszínek a következőek voltak: Duna-part a Csurgó környékétől a kutyás strandon keresztül egészen a régi strand területéig. Fóti úti és Verseny úti fenyves, a közeli játszótér és környéke, Dunakeszi-Alsó több helyszíne, az Alagi romtemplom és környéke, gyártelepi parkolók, a gyártelepi állomás vasúti töltése, a Klapka utca végig mindkét oldalon, a Wass Albert utcai zöldterület, a repülőtéri kispiac és környéke, a tóvárosi játszótér és környéke, a Toldi lakópark egyes részei, a régi temetődomb, a lakótelep több helyszíne, a Garas utca környéke, a Fenyő lakópark és környéke, a Rákóczi úti kiserdő és környéke, a Határ út, Fenyő út, Gitár út körzete, az új óvoda és az Alagi majori út környezete.

Nyíri Márton és Pethő Krisztián

A szervező a következő csapatoknak köszönik meg a munkát: Csoma Attila és csapata, Élő Reménység Alapítvány, Börzsöny Alapítvány Varga Péter vezetésével, Veres Kata, a Várnai házaspár, ZöldEb kutyás érdekvédelmi egyesület Hirbek Edina vezetésével, Szente Ildikó, Juhász Krisztina és Reményi Géza csapata, nyugdíjas kiránduló klub Antalné Ilona vezetésével, Balogh Beatrix és párja, a Dunakeszi-Alsói csapat Kaiber Adrienn és Benkő Tamás vezetésével, a Diófa Nagycsaládos Egyesület tagjai és barátai Patyusné Bernáth Éva vezetésével, Tóth Zsolt, Dr. Zumkó Anett és párja, Gellai Dominika és családja, Perényi Dorottya és családja, Sipos Dávid és Bartók Mária csapata, Jármai-Molnár Zsófia és családja, Szabó György. Szerényi Márta csapata, Nagy Bandor és a Dunakeszi VSD korfball csapata, Kárándi Diána, Kunszt Viktor és családjaik, Bierbauer Csaba, Seltenreich József és családja, Kárpáti Zoltán és csapata, Rajczy Miklós és Rajczyné Nagy Vera, Neuhauser Ágnes és családja, Pethő Krisztián, Kajos Gyula és a Fenyő lakópark közössége, László Erzsébet, György László, Juhos Márton, Budai János.

Külön köszönik Juhász Krisztiánnak az eszközök beszerzését, a Közüzemi Kft. munkatársainak a hulladék elszállítását, és mindazoknak a segítségét, akik bármit is tettek a köztisztasági nap sikeréért.

Előző cikkEzen a hétvégén még akár fürödhet is a Dunában
Következő cikkRangos elismerést kaphat Tóth Eszter, szavazzon a főkertészünkre!