2020. június 16-tól a gyermek- és ifjúsági táborok – napközi és ottalvós szervezésben egyaránt – megtarthatóak – áll az éjjel kiadott Magyar Közlönyben.

Mint korábban beszámoltunk nyárra már szervezhetők táborok, de eddig úgy volt, hogy csak azok, amelyeknél nem alszanak ott a gyerekek. Ezek közé tartozik a városi tábor is, amely idén a Szent István iskolában kezdődik és remélhetőleg még a vakáció alatt ismét a Duna-parton tartják majd. A régi tábort ugyanis felújítják. Apropó vakáció, Maruzsa Zoltán államtitkár azt jelentette be, hogy újraindulnak az iskolák, de az online tanítást is megtartják. Magyarán nem kötelező bejárni, de aki akarja, az június 2-től viheti a gyerekeket iskolába. Erre egyébként Dunakeszi már előre készült és kapott is engedélyt a tankerülettől. Az ügyelet során a pedagógusok folyamatos segítséget nyújtottak és nyújtanak a diákok számára, ehhez azonban kérik, hogy a napi iskolai feladatokhoz szükséges felszerelést a gyerekek magukkal vigyék – áll a tankerület levelében, amelyet a város kérésére írtak.

Ami igazán újdonság az esti Magyar Közlönyben, hogy június 16-tól az ottalvós gyermek- és ifjúsági táborok is megtarthatók.

Ez azért fontos, mert a balatoni dunakeszi üdülőt ezután már lehet használni így a héten döntés születhet arról, hogy kik és milyen táborokat szervezhetnek a városi üdülőbe.

Előző cikkNagy változások a bölcsődéknél, óvodáknál és az oktatásban is
Következő cikk8 milliót akart Dunakeszin az unokázós csaló