Egy Dunakeszin élő fiatal tett bejelentést arról, hogy felhívta egy ismeretlen személy, aki közölte, nagymamája balesetet szenvedett és 8 millió forintra lenne szükség, hogy láthassa. A pénzt nem adták át – áll a dunakeszi rendőrség tájékoztatásában.

Unokázós csalókra figyelmeztetnek a Pest megyei rendőrök

A rendőrség az utóbbi hónapokban erősen ráfeküdt az unokázós csalókra. A Pest megyei zsaruk az elmúlt időszekban egy három fős bandát vettek őrizetbe.

Május legelején Budaörsön egy 72 éves asszonytól vett át egy férfi ezer eurót, 240 ezer forintot és több tucat, legalább egymillió forintot érő ékszert, miután hozzátartozója balesetére hivatkozva kicsalták tőle megtakarításait. A csalót azonban a helyszíntől nem messze elfogták a rendőrök.

Az eljárás adatai szerint a férfi nem először teljesített ilyen megbízást. Volt, hogy egy 59 éves szentendrei asszonytól hasonló történettel kicsalt 3 millió forintért is őt küldték. Ezekért alkalmanként 100 ezer forintot fizettek neki megbízói. A megbízói egy 18 éves s 57 férfi április 15-én egy 72 éves szentendrei, hazug telefonhívással átvert, családtagjaiért aggódó nő 5,5 millió forintot adott át, csak hogy mentse hozzátartozóit.

Dunakeszin is próbálkoztak hasonló módszerrel, vélelmezhetően mások, itt nem jártak sikerrel. Fura módon egy fiatalnál próbálkoztak a nagymama balesetére hivatkozva. 8 milliót akartak megszerezni, kudarcot vallottak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az idősek jóhiszeműségét, segítőkészségét kihasználó csalók próbálkozásait úgy lehet elhárítani, ha nem adnak hitelt a megtévesztő szavaknak. Ha meghallják, hogy valamelyik szerettük balesetet szenvedett és pénzre van szüksége, végig se hallgassák, azonnal tegyék le a telefont és tárcsázzák a rendőrséget! – olvasható a police.hu oldalon.