Június 1-jén, a járványügyi szabályok betartásával megnyitják a dunakeszi szabadstrandot. Ez azt jelenti, hogy onnantól meg lehet mártózni a Dunában a Liget utca végénél.

Megvizsgálták és megfelelőnek találták a Duna vízminőségét, így idén is megnyílhat a dunakeszi szabadstrand. Hamarosan kikerülnek a mobilvécék és a fürdési határt jelző bóják is. Az önkormányzat tájékoztatása szerint ivókutakat, szalonnasütő helyet és öltözőket is kialakítottak a területen. A polgármester a Facebookon azt ígérte, hogy hamarosan egy állandó mellékhelyiséget is építenek.

A POst érdeklődött, hogy a járvánnyal kapcsolatban lesznek-e különleges intézkedések. Azt a választ kaptuk, hogy a strandokra érvényes előírásokat kell betartani. Ezek közül a legfontosbb, hogy kellő, másfél méteres távolságot kell tartani egymástól, ami nem jelenti azt, hogy családok ne napozhatnának együtt.

A középtávú előrejelzés szerint június 1-jén 26 fok, de szemerkélő eső várható. Mindenesetre akkortól a bátrabbak már bemerészkedhetnek a vízbe.

 

Előző cikk8 milliót akart Dunakeszin az unokázós csaló
Következő cikkAszfaltozni fognak az M2-en