A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez – közölte a köznevelési államtitkár Magyarország kormányának Facebook-oldalán. Dunakeszin már ma kinyitottak az óvodák.

Június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket az elmúlt hónapok tudásának megerősítéséért vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatásáért.

Június 2-tól minden iskolában meg kell szervezni az oda járó gyermekek felügyeletét.

A gyermekfelügyeletben részt vevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezniük, június 16. és 26. között pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Június 26-ig az étkezést is biztosítani kell a gyerekeknek – fűzte hozzá.

A vidéki bölcsődék és óvodák május 25-től, a fővárosiak pedig június 2-tól visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket. Erre azért van szükség, mert sok esetben elfogyott a szülők szabadsága, és dolgozniuk kell – indokolta az intézkedést az államtitkár.

A tanév hossza nem változik, és mivel a digitális oktatás jól működik, így a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.

Dunakeszin egyébként mától már minden óvoda működött, tehát aki akarja, el tudja vinni gyermekét.

Előző cikkVízilabdára is alkalmas lesz az új uszoda
Következő cikkSzervezhetők az ottalvós nyári táborok