100 000 forint volt a Magyar Nyelvőr Alapítvány „Itt élek a Kárpát-medencében” című pályázatának a fődíja. Három 3 perces videót kértek a szervezők, amelyben arról tudtál beszélni, hogy miért jó a településeden élni. A dunakeszi Vágó Anna az 5. helyen végzett. Vele beszélgettünk a versenyről, és persze Dunakesziről.

Az alapítvány zsűrije az első 6 helyezettet díjazta, így tényleg remeknek mondható Vágó Anna 5. helye a Magyar Nyelvőr Alapítvány retorikai versenyén. A Post gyorsinterjút készített Annával.

Honnan jött az ötlet a nevezésre?

Dunakeszi egy sportos város, és én korfballozom és kosárlabdázom is. A korfballos edzőm küldte át a Postban megjelent felhívást. Közel állt hozzám, hiszen szívesen beszélek, tartok előadásokat.

Mi volt az alapötlet?

Először is, készültem rá, nagyon izgalmas volt megtudnom, hogy Dunakeszi a lósport központja volt, és a város zenekaráról is most hallottam először. Utána elmentünk a különböző helyszínekre, és ott beszéltem a városunkról.

Melyik állt hozzád legközelebb?

Bevallom, a Duna-part, ott nyáron sok időt töltök.

Még nem árultad el, hogy mi volt az egyedi a videódban?

Az, hogy Dunakeszi mindegyik betűjéről mondtam valamit, ahogy például a D-ről adta magát a Duna-part.

Miről beszéltél még, mitől jó élni a városunkban?

A közösségi életet szeretem, fura, de egy jó szemétszedés is összehozza az embereket. Persze, mint sportoló, a csapatom is fontos szerepet kap ebben az életérzésben.

Talán nem ide tartozik, de sikeres vagy?

Azt hiszem, hogy igen, legutóbb az U15-os Európa-bajnokságon a 3. helyet értük el korfballban. Ez már azt hiszem, hogy jelent valamit.

Végül, mint sportember, mit szólsz az 5. helyhez?

Mindig nyerni szeretnék, de ez a sporthoz képest egy kicsit idegen terep volt, így örülök annak, hogy az 5. helyen végeztem, de végül is név szerint is említettek a Középsuli videójában.