Ma délelőtt tartották meg a Dunakeszi leendő sport- és közösségi központjának helyszínével kapcsolatos véleménynyilvánító szavazást Dunakeszi-Alsón, a Muskátli utcai Közösségi Házban. Az eredményről Benkő Tamás dunakeszi képviselőt kérdeztük.

DUNAKESZI - Sportcsarnok V2 red-2

A ma délelőtti szavazáson összesen 729-en vettek részt. Figyelembe véve, hogy a körülbelül 4000 lelkes Dunakeszi-Alsón megközelítőleg 2000-en jogosultak szavazni, Benkő Tamás kimagaslónak és örömtelinek tartja a részvételi arányt.

Szerinte ez azt jelenti, hogy a résztvevők nem vették figyelembe a létesítmény alsói megépítését ellenzők azon alaptalan rágalmait, amelyek szerint a mai szavazástól függetlenül dönt majd Dunakeszi önkormányzata arról, hol is épüljön fel a város új testnevelési-, sport-, kulturális-, oktatási-, közösségi- és rekreációs központja. Benkő Tamás leszögezte: az alsói lakosok véleményét figyelembe véve a sportcélú fejlesztésnek nem Alsó, hanem valószínűleg a Magyarság Sporttelep lesz a helyszíne.

A szavazatok összeszámlálása alapján 241-en igent, 480-an nemet mondtak arra, hogy Dunakeszi-Alsón épüljön meg Dunakeszi új közösségi épülete. 8 szavazat érvénytelen volt.

A szavazás annak a sportlétesítménynek a helyszínéről döntött, amely egy 620 millió forintos sportpályázati lehetőségnek köszönhetően épülhet fel Dunakeszin.

Köszönöm valamennyi, a szavazáson megjelent alsói lakótársamnak, hogy a képviselő-testület által a javaslatomra biztosított véleménynyilvánítási jogával élve kifejtette, szeretné-e, ha a sport- és közösségi célú beruházás Alsón valósulna meg. A magas részvételi aránynak szívből örülök, az eredményt természetesen tudomásul veszem, noha szomorúvá tesz, mert Alsó eddigi legnagyobb infrastrukturális fejlesztéséről mondtak ma le a helyiek kétharmad-egyharmad arányban. Az ugyanakkor boldoggá tesz, hogy Alsó helyett városunk északi része fog gyarapodni egy sportcélú létesítménnyel

– mondta el Benkő Tamás, Dunakeszi 7. számú választókörzetének önkormányzati képviselője.

Előző cikkNem Dunakeszi-Alsón épül fel az új sport-, és közösségi-kulturális központ
Következő cikkHűvös, szeles idő vár ránk