Mintha a kisgyerekek álma vált volna valóra, a gyertyagyújtás előtt nem sokkal meseszép hózápor kezdett rá Dunakeszin. Aki pedig szerette volna, hazavihette otthonába a betlehemi békelángot.

Kundlya Zsófia, lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati biztos és Pethő Krisztián, önkormányzati képviselő, a programsorozat házigazdái hívták fel a figyelmet arra, hogy utoljára 2 évtizede volt ekkora hó ezen a napon.

Kundlya Zsófia és Pethő Krisztián, az adventi vásár házigazdái

A Játszóház Tagóvodába járó gyerekek műsora után Szádoczky Károly atya osztotta meg ünnepi gondolatait, majd vele együtt Sipos Dávid alpolgármester és Szabó József képviselő gyújtották meg a koszorú negyedik gyertyáját.

Az óvodások műsorát a szakadó hóesés csak még különlegesebbé tette

A képviselő a cserkészek segítségével minden évben elhozza a betlehemi békelángot a városba.

A program után mindenki hazavihette egy-egy mécses segítségével a lángot. Aki lemaradt, ne csüggedjen, vasárnap a templomokból mindenki hazaviheti ezt a különleges lángot, hogy erről gyújtsák majd meg otthonukban az utolsó gyertyát.

Betlehemi békeláng osztása a Casalgrande téren

A láng mellett mást is osztogattak a téren: Juhos Márton, Lakótelep fejlesztésért felelős önkormányzati biztos a gyerekeknek szaloncukrot is adott, így a hó mellett még egy meglepetés jutott a gyerekeknek ezen a különleges napon.

Juhos Márton dunakeszi szaloncukrot oszt a gyerekeknek
Előző cikkFelkészülten várja az önkormányzat a karácsonyi árvizet
Következő cikkAz árhullám mellett a szél is ad feladatot bőven