Alig egy hete, hogy a strand büfései homokzsákokkal próbáltak védekezni – sikertelenül -, jön az újabb, magasabb árhullám. A közleményben az olvasható, hogy az önkormányzat fokozott figyelemmel kíséri az árhullám vonulását. Homokzsákok, lezárások, várható tetőzés – cikkünk folyamatosan frissül!

TÁJÉKOZTATÓ:

“Munkatársaink készenlétben állnak, hogy ha szükséges, időben megkezdődhessen a védekezés. A mai számadatok szerint hajnalban 394 cm-nél járt a vízszint Dunakeszinél, 13 órakor 424 cm-nél, ahol egyelőre még a szabadstrandnál kihelyezett homokzsákokat sem érik el a hullámok.

FRISSÍTÉS: december 24. Reggel 491 cm a vízállás. A polgármester összehívta a Helyi Védelmi Bizottságot, 14 órakor várható újabb tájékoztatás.

Az előrejelzések szerint a folyó december 28-án tetőzik 688 cm-es magassággal Budapesten. Az önkormányzat 5000 db homokzsákot helyezett készenlétbe, amelyből a Duna sor lakói is igényelhetnek, ha lakóingatlanjaikat is veszélyeztetné az áradás. Jelenlegi információk szerint a Duna sor Rév út és a Kiscsurgó közötti szakaszának lezárására lesz szükség, amikor a Duna eléri az 570 cm-t. Ez előreláthatólag december 25-én várható, ekkortól a lakosság a Római közből tudja majd megközelíteni az ingatlanokat. Ehhez a Kiscsurgó utcát átmenetileg kétirányúsítjuk, de kérjük, óvatosan hajtsanak az utca szűkössége miatt. Házak, otthonok várhatóan nem kerülnek veszélybe, de néhány telekre befolyhat a víz. Probléma vagy homokzsák igénylése esetén az önkormányzat ügyeleti telefonszáma hívható a +36 70 380 6473-as telefonszámon. 

A sétány várhatóan mindenképpen víz alá kerül

A szabadstrandi büfékhez már az előző áradás miatt kihelyezett homokzsákok 520 cm-es vízállásig biztosítanak védelmet az objektumoknak. Ennél a magasságnál a Duna-parti sétány és a játszótér is víz alatt lesz. Nagyobb árhullám esetén a katasztrófavédelem és a gödi önkéntes tűzoltó-egyesület is bevethető, de az előrejelzések szerint erre nem lesz szükség.

Az árvíz elvonultával a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. a hivatalos szabályoknak megfelelően azonnal elkezdi a terület megtisztítását és fertőtlenítését. A kollégák napi szinten nyomon követik a várható vízszintemelkedést és apadást, így amint lehet, a cég késlekedés nélkül intézkedik.

Bővebb információk birtokában azonnal tájékoztatjuk önöket!”

Előző cikkLegektől a bejgliig – Kikérdeztük a polgármestert az idei évről
Következő cikkSzakadó hóesésben a betlehemi békelánggal gyújtották meg a negyedik gyertyát