Szombaton 18 határon inneni és 2 határon túli szurkolói csapat csap össze Dunakeszin és Mogyoródon a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Bánka-Rakaczki Emléktornán. Szombaton reggel 9-kor kezdődik a sportrendezvény a Szent István iskola tornatermében.

A negyedik emléktornán ott lesz az FTC, a Kispest, a Debrecen, a Haladás, a Videoton, a Paks, a Mezőkövesdi valamint az MTK szurkolói csapata is. A másodosztályból a Vasas, a Nyíregyháza, a Kaposvár és a Zalaegerszeg szurkolói gárdája is eljön. Ezúttal két határon túli csapat érkezik, a Sepsiszentgyörgy és az Ipolyság szurkolói csapata. Rajtuk kívül a Semleges Térfél szurkolói közösség, az AS Roma és a Real Madrid magyarországi szurkolói csapata, valamint az MLSZ Borsod Megyei Igazgatóságának csapata színesíti a mezőnyt.

Profik is pályára lépnek majd, igaz ők még kicsik. A DVTK és az Újpest utánpótlás csapatai a rendező városok U9-es korosztályú csapataival vív majd minitornát. A nap fénypontja az All Star csapatok mérkőzése lesz. Ezen a klubok egykori neves játékosaiból álló csapatok játszanak egy gálamérkőzést.

Az  emléktornát a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékére rendezik, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hoznak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban.

A DVTK klubvezetése 200.000 Ft-tal támogatja a IV. Bánka-Rakaczki Emléktornát.