Egy új, félcsomópont épül az M2-es autóúton Gödnél. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő oldalán található térképből az is kiderül, hogy alig 2 km-re lesz a Dunakeszi északi részénél épülő új csomóponttól.

A meglévő M2 feletti felüljáró felhasználásával tervezik az új csomópontot. Elkészülte után Budapest felől le lehet hajtani az autóútra, a főváros felé pedig fel lehet menni majd a szakaszra. A fejlesztés keretében körforgalom is épül.

A csomópont a Tura-Terv Kft. tervei alapján készül, a beruházást pedig az állami fizeti, de a végösszeg még nem ismert.

Azt nehéz megmondani, hogy mi értelme van, hiszen így, és ez a NIF térképéből is látszik, 5 km-en belül 3 kisebb, nagyobb csomópont is lesz az M2-esen. A dunakesziek számára viszont jól jöhet, hiszen talán így kevesebben használják majd a régi 2-es utat.

Amúgy az állami cég térképéből még egy érdekesség kiolvasható. Sződliget felett is lenne egy új út, amely a régi 2-es forgalmát rávezetné az immáron 2×2 sávos M2-esre.

Közben folyamatosan épül az M2-es autóút is. Várhatóan 2019 őszétől – 2×2 sávon, 110 km/h-s sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a Budapest-Vác szakaszon.