Új edzővel készülnek a VSD labdarúgói. Az eddig tréner, Albert Flórián távozik. Az okokról és a megye I-ben jelenleg 8. helyen álló csapat jövőjéről kérdeztük Temesvári Istvánt, a VSD elnökét.

Valóban távozik a VSD labdarúgócsapat edzői posztjáról Albert Flórián?

Igen a hír igaz, ahogy sajtóközleményünkben meg is írtuk ifj. Albert Flórián valóban távozik a VSD-től.

Miért, hiszen a tavalyi feljutás után jelenleg 8. a csapat a megye I-ben.

Nem kifejezetten a VSD-t érintő szakmai szempontok játszanak közre a döntésében. Flórival nagyon hatékony és eredményes volt a közös munka, de adódott az életében egy olyan lehetőség, amelyben saját módszereit tudja a labdarúgás szolgálatába állítani és a két tevékenység már időben nem egyeztethető össze. Barátsággal és egyetértésben váltunk el.

Más, magasabban jegyzett klubhoz megy?

Tudomásom szerint nem.

Meddig tartott edzéseket?

A héten jelentette be távozását, a napokban adja át a csapatot utódjának, akivel egyeztetnek a tavaszi fordulókra való felkészülésről is.

Ki lesz az utódja?

A felnőtt csapat vezetőedzői feladatait Kecskés Zoltán veszi át, aki már meg is kezdte a munkáját a játékosokkal. Bizonyára sokak számára ismerősen cseng ez név, hiszen Zoli – amellett, hogy A licenszes edző – magyar bajnok, szuperkupa győztes és külföldi sikerei vannak szép számmal. Nagyon örülünk, hogy vele folytathatjuk a bajnokságot!

Más változás is lesz a focistáknál, magyarán lesz a labdarúgók közül is olyan, aki elmegy a szünetben? Gondolunk itt arra, hogy a csapatban most néhány exfradista játszik, akik talán kötődtek Alberthez?

Egy-két személyi változás valóban lesz, konkrétan „exfradista” is távozik a klubtól, de ez csupán véletlen egybeesés. Van, aki magasabb osztályba igazol és van, aki a folyamatban lévő tanulmányai miatt nem tudja vállalni a heti rendszeres edzéseket és a hétvégi fordulókat.

Ettől függetlenül a célunk továbbra is a dobogós helyezés megszerzése,

nem estünk kétségbe, hiszen a Városi Sportegyesület Dunakeszi híresen jó nevelő egyesület, gazdag tehetségekkel az utánpótlásban, akiken folyamatosan rajta tartjuk a szemünket. Ha úgy látjuk, hogy meg tudnak birkózni a feladattal, akkor ezeket a tehetségeket felhozzuk a nagy csapatba és a felkészülésben is részt fognak venni. Ezen kívül vannak még kiszemelt játékosok más kluboknál is természetesen, zajlanak az egyeztetések, mert szeretnénk játékosokat igazolni. Úgyhogy hajrá Dunakeszi! Hajrá VSD!