Új edzővel készülnek a VSD labdarúgói. Az eddig tréner, Albert Flórián távozik. Az okokról és a megye I-ben jelenleg 8. helyen álló csapat jövőjéről kérdeztük Temesvári Istvánt, a VSD elnökét.

Valóban távozik a VSD labdarúgócsapat edzői posztjáról Albert Flórián?

Igen a hír igaz, ahogy sajtóközleményünkben meg is írtuk ifj. Albert Flórián valóban távozik a VSD-től.

Miért, hiszen a tavalyi feljutás után jelenleg 8. a csapat a megye I-ben.

Nem kifejezetten a VSD-t érintő szakmai szempontok játszanak közre a döntésében. Flórival nagyon hatékony és eredményes volt a közös munka, de adódott az életében egy olyan lehetőség, amelyben saját módszereit tudja a labdarúgás szolgálatába állítani és a két tevékenység már időben nem egyeztethető össze. Barátsággal és egyetértésben váltunk el.

Más, magasabban jegyzett klubhoz megy?

Tudomásom szerint nem.

Meddig tartott edzéseket?

A héten jelentette be távozását, a napokban adja át a csapatot utódjának, akivel egyeztetnek a tavaszi fordulókra való felkészülésről is.

Ki lesz az utódja?

A felnőtt csapat vezetőedzői feladatait Kecskés Zoltán veszi át, aki már meg is kezdte a munkáját a játékosokkal. Bizonyára sokak számára ismerősen cseng ez név, hiszen Zoli – amellett, hogy A licenszes edző – magyar bajnok, szuperkupa győztes és külföldi sikerei vannak szép számmal. Nagyon örülünk, hogy vele folytathatjuk a bajnokságot!

Más változás is lesz a focistáknál, magyarán lesz a labdarúgók közül is olyan, aki elmegy a szünetben? Gondolunk itt arra, hogy a csapatban most néhány exfradista játszik, akik talán kötődtek Alberthez?

Egy-két személyi változás valóban lesz, konkrétan „exfradista” is távozik a klubtól, de ez csupán véletlen egybeesés. Van, aki magasabb osztályba igazol és van, aki a folyamatban lévő tanulmányai miatt nem tudja vállalni a heti rendszeres edzéseket és a hétvégi fordulókat.

Ettől függetlenül a célunk továbbra is a dobogós helyezés megszerzése,

nem estünk kétségbe, hiszen a Városi Sportegyesület Dunakeszi híresen jó nevelő egyesület, gazdag tehetségekkel az utánpótlásban, akiken folyamatosan rajta tartjuk a szemünket. Ha úgy látjuk, hogy meg tudnak birkózni a feladattal, akkor ezeket a tehetségeket felhozzuk a nagy csapatba és a felkészülésben is részt fognak venni. Ezen kívül vannak még kiszemelt játékosok más kluboknál is természetesen, zajlanak az egyeztetések, mert szeretnénk játékosokat igazolni. Úgyhogy hajrá Dunakeszi! Hajrá VSD!

Előző cikkSúlyos betegségben elhunyt sportolóknak állítanak emléket
Következő cikkÓnos esőre készüljön hétfő reggel