Október 13-án zajlott az eTwinning országos verseny (14-én a gyerekek jutalmul egy gyereknapon vehettek részt sok érdekes programmal). A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola csapata kategóriájában megnyerte az országos döntőt, ami azért is óriási eredmény, mert a gyerekek több hónapon keresztül készültek ezzel a projekttel, amelyek kétlépcsős minősítésen estek át. Péter Ágnes és Gál Erzsébet készítette fel az iskola csapatát, vagyis a 6. a és 6. b osztályos tanulókból összeállt sikercsapatot.

Péter Ágnes és Gál Erzsébet felkészítő tanárok portálunknak elmondták, hogy az iskolájuk már 2008-ban csatlakozott az eTwinning programhoz. Az idei nyertes „Let’s play with Maths” projektük már a 16. a programban. A „Gyere játssz velünk matematikát” projekttel tavaly megkerestek 12 ötödikes diákot, akikkel lépésről-lépésre követték a projekt eseményeit. Lengyel, szlovák és török partneriskolákkal dolgoztak együtt. Az angol- és történelemszakos két pedagógus nem riadt meg a matematikai készségekre épülő feladatoktól sem, hiszen a verseny célja, hogy a természettudományhoz közelebb hozza a diákokat, akik játszva tanultak matematikai trükköket, különböző programokat ismertek meg, készítettek digitális játékokat. A feladatokat kreatívan és színesen gondolták ki, nem mellőzve a magyar sajátosságokat, Magyarország értékeit, találmányait sem. A projekt a matematikai készségek fejlesztésén túl az angol nyelv, a digitális kompetencia tökéletesítését is célul tűzte ki, de ugyanilyen fontos szerepet játszott az együttműködés, a kapcsolatfelvétel korosztályon belül.

Gyakran videokonferencián dolgoztak együtt a különböző nemzetiségű csapatok, akik természetesen angolul kommunikáltak egymással, közös játékokban vettek részt. Bemutatták egymásnak saját városaikat, országaikat, hagyományaikat is. A több hónapos közös munkát követően pályázatot írt a csapat, amely nemzeti minősítést kapott, így benevezhettek az országos versenyre, melynek a döntőjébe 10 projekt került. A diákok munkájának meglett a gyümölcse, hiszen az országos versenyen az iskola csapata első helyet ért el.

Velkovics Véda, a győztes csapat tagja portálunknak elmondta, hogy számára a sok feladat közül az volt a legérdekesebb, amikor a diákok bemutatták a saját városukat, hogy hol élnek. Láda Emese a logó szerkesztését emelte ki kedvenc feladatként a projektből, amit együtt talált ki a 12 diák. A diákok megerősítették, hogy nagyon élvezték a projektmunkát, ami által sokkal magabiztosabb lett az angoltudásuk.

Gratulálunk a győztes csapat tagjainak!

Csapattagok:

Kiss Regő

Lucfalcy Kende

Tomka Dominik és

Zettler Márk a 6. a osztályból,

és

Huszthy-Török Laura

Láda Emese

Madarász Leó

Sipos Lili

Sipos Petra

Várnai Barnabás

Velkovits Véda és

Zsidai Gréta a 6. b-ből.

Felkészítő tanáraik: Gál Erzsébet és Péter Ágnes.

Előző cikkFénylik, mint Salamon töke – nem is annyira idegen a magyaroktól a tökfaragás
Következő cikkA VSD tollaslabdázói is kijutottak a világbajnokságra