U19-es korosztályos tollaslabda-világbajnokságot tartottak a spanyolországi Santanderben. A magyar színeket hat fiú és öt lány képviselte, köztük szakosztályunk három válogatott játékosa, Vetor Nikol, Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós.

Hat meccset játszottak a magyarok az U19-es korosztályos tollaslabda-világbajnokság vegyes csapatversenyében, aminek a végén a 24. helyet szerezték meg.

Magabiztos győzelemmel kezdett a spanyolországi U19-es tollaslabda-világbajnokság vegyes csapatversenyében a magyar együttes, méghozzá Egyiptom csapatát verte 5:0-ra. A második csapattalálkozón a csoport toronymagas esélyese, Japán ellen nem volt esélye a fiataloknak. A válogatott harmadik mérkőzésén Ukrajnával nézett farkasszemet, ez az összecsapás már szorosabban alakult, ám nyerni nem sikerült (3–2 az ukránoknak), így 1-2-es mérleggel a küldöttség a H csoport harmadik helyén végzett, ami azt jelentette, hogy a 17-24. helyekért küzdhettek tovább. A második szakasz mindhárom meccsén, sorozatban Srí Lanka, Észtország és Peru ellen is alulmaradtak a magyar játékosok, így végül a vegyes csapatverseny 24. helyén végeztek.

Egyéni küzdelmekre is sor került

A világbajnokság a vegyes csapatversenyt követően az egyéni küzdelmekkel folytatódott tovább, ahol szakosztályunk mindhárom játékosa, Vetor Nikol, Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós is tisztességgel helyt állt.

Kis-Kasza Miklós és Orosz Tekla vegyes páros sikerrel vette az első fordulót, a második fordulóban – a legjobb 64 között – azonban egy bolgár duó megállította őket (21-18, 21-16).

Kígyós Keán és Vetor Nikol duó az első fordulóban erőnyerő volt, így a második fordulóban – a legjobb 64 között – kapcsolódtak be a vegyes páros küzdelmeibe, ahol egy malajziai páros állította meg őket (21–18, 21–13).

Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós párosunk szintén csak a második fordulóban – a legjobb 64 között – kezdte meg a versenyt, ahol a harmadik helyen kiemelt német párostól szenvedtek vereséget, egy nagyon szoros első szettet követően (25-23, 21-11).

Hart Petra és Vetor Nikol női párosunk szintén csak a legjobb 64 között kezdte meg a szereplését, azonban egy malajziai páros (21-14, 21-13) megállásra kényszerítette őket.

Ezúton is gratulálunk játékosainknak!

Előző cikkSikercsapat a Kőrösiben
Következő cikkDunakeszi konzerveket a tengeralattjárókra!