Október 3-án kezdetét veszi a Szent Mihály-napok városi búcsú Dunakeszin. Szent Mihály nem csak a város, hanem a nagy templom védőszentje is. Az ő tiszteletére rendezett búcsún változatos programokkal és kiállításokkal várják a látogatókat.

a2-bucsu-01

Ilyenkor ingyenesen látogatható a Révész István Helytörténeti gyűjtemény, melynek népviseletbe öltöztetett babáit ki is állítják a rendezvényen. A Hagyományok Sátrában pedig mindenkinek lehetősége lesz találkozni az önkormányzati képviselőkkel is.

rihgy_09_alb_0060_n

A tradíció szellemisége hatja át az egész búcsút. Dunakeszinek történelme van, melyre büszkék lehetnek a város lakói. Azok is megismerhetik majd a régi dunakeszi szokásokat, akik eddig csak hallottak róla. Az érdeklődők kipróbálhatják a szőlőpréselést, a kézműveskedést, valamint megkóstolhatják a mustot, és a híres dunakeszi paradicsom levét.

A hagyományok mellett nagyon jól megfér a modern kor szelleme is. Akik már elég kultúrát szívtak magukba, kicsit elengedhetik magukat a vidámparkban, ami folyamatosan üzemel a rendezvény alatt. A szombati napot Takács Nikolas, a vasárnapot pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenekar zárja majd koncertjével.

takacs-nikolas

A szombati nap igazán eseménydús lesz, mert aznap rendezik meg az Állati jó családi napot is! Az Állatbarátok Vagyunk és a Szeretem Dunakeszit Közösség együttes erővel vágott bele a nap szervezésébe. A programlista alapján várható jókedv, öröm és sok-sok kacagás.

11988396_850849625022177_562205494758209117_n

Az állatbarátokat a Radnóti Miklós Gimnázium sportpályáján várják majd, ahol arcfestés, állatsimogatás, vetélkedők, közös játékok, dunakeszi legmókásabb állata és legügyesebb kutyája verseny, állatvédelmi és állattartási beszélgetések és előadások várják az érdeklődőket.

A pazar programok az állatok és a gazdik számára is 10 órától indulnak.

kép: www.dkvk.hubattainapok.hu

Előző cikkDunakeszin nem hétköznapi lángosok sülnek!
Következő cikkMindig a Kinizsi fejlődését tartjuk szem előtt