Városunk legrégebbi, s egyben egyik legeredményesebb sportegyesülete, az 1914-ben alakult Dunakeszi Kinizsi, melynek napjainkban hét szakosztálya – labdarúgó, kézilabda, röplabda, karate, korfboll, asztalitenisz és sakk – van. Az utánpótlás nevelésre koncentráló egyesületben közel 600 igazolt játékos sportol. A klub elnöksége a megyei és a különböző országos serdülő bajnokságokban szereplő csapatok számára igyekszik biztosítani a verseny optimális feltételeit, ami olykor nem nélkülözi a személyes konfliktusokat sem – írja a Dunakeszi Polgár.

csoport3

 

A közelmúltban felröppentett „hír” szerint az egyesület elnöke a Kinizsi több meghatározó edzőjétől, a labdarúgó szakosztályban dolgozó szakemberétől vált meg. Mi az igazság, van-e alapja a városban keringő mende-mondáknak? – kérdezte a Dunakeszi Polgár főszerkesztője interjújában Temesvári Istvántól, a Dunakeszi Kinizsi elnökétől.

Én is hallottam, olvastam ezeket a „híreket”, melyek, nagyon udvariasan fogalmazok, ha azt mondom, hogy féligazságokat tartalmaznak. Tény, hogy megváltunk két edzőnktől és egy technikai munkatársunktól, de nem „kirúgtuk” őket, hanem közös megegyezéssel váltak el útjaink.

 

Mi indokolta ezt a kényszerű válást?

Ez egy nagyon hosszú folyamat végpontja. Talán nem mindenki tudja, hogy 2013 májusában lettem a Dunakeszi Kinizsi elnöke. Az egyesület működött, nem voltak vele nagy problémák, ám azt mindannyian látjuk, átéljük, hogy a sport folyamatosan fejlődik. Új kihívásoknak, új elvárásoknak kell nap, mint nap megfelelnünk. Az egyesület, a szakosztályokban sportoló játékosok, fiatalok elemi érdeke, hogy megfeleljünk a kor követelményének, álljuk a versenyt ellenfeleinkkel, riválisainkkal. Aki ezt nem ismeri fel, aki erre nem képes, az lemarad. Márpedig mi nem szeretnénk lemaradni, s ennek érdekében számos változást hajtottunk végre az elmúlt időszakban.

Ez miben nyilvánult meg?

A sport technikai és szakmai feltételrendszere minden szinten dinamikusan fejlődik. Ez igaz a nagy egyesületekre is, és az olyan városi klubokra is, mint a Dunakeszi Kinizsi. Folyamatos megújulásra vagyunk „kényszerítve”, hogy a fiatalok jól érezzék magukat nálunk, szívesen sportoljanak az egyesület színeiben. Száz szónak is egy a vége, aki nem tudott vagy nem akart megfelelni az új elvárásoknak, annak megköszöntük a munkáját. Távozásuk után sem hallgatjuk el korábbi eredményeiket, azt a munkát, amit az egyesületért végeztek, de nekik is be kell látniuk, hogy csak az elnökséggel együttműködve, a vezetőséget tájékoztatva dolgozhattak volna. Az is tény, hogy van, aki saját elhatározásából távozott, mert élete úgy alakult, hogy máshová költözött.

Vannak, akik a változás, a megújulás hangoztatása mögött nem mást, mint „politikai érdekek” meghúzódását sejtetik. Az edzőket követték a játékosok is?

Csak ismételni tudom, hogy az eddigi két edző szakmai tevékenységét ma sem vitatjuk el, ám mint fogalmaztam, vannak olyan pontok, ahol eltérnek az elképzeléseink, tetteinkkel nem egyformán szolgáljuk a klub érdekeit. Az élet bizonyítja, hogy eljött egy új idő, amikor új utakon kell továbbmenni. Fiatal, tehetséges edzők dolgoznak az egyesületnél, akik labdarúgó múlttal is rendelkeznek. Bízom bene, hogy gyorsan tudjuk pótolni azokat a fiatalokat, akik a kialakult helyzet miatt más klubokba igazoltak. Ami pedig az állítólagos politikai szálat illeti, csak mosolyogni tudok, mert ez olyan komolytalan kijelentés, mintha azt mondanám, hogy jövőre az NBI-ben szerepel a labdarúgó csapatunk. Csak köszönetet tudok mondani a város vezetőségének, mert minden támogatást megad az egyesületnek. Eszközökkel, pályázati önerővel segíti fejlődésünket. A Közüzemi Kft. is mindenben segítségünkre van. Ha ez politikának számít, akkor igen, jelen van a „politika” az egyesület életében.

A hetek múlásával is úgy érzi, hogy helyesen döntött, amikor a megújulás, a változás mellett tört lándzsát?

Igen. 1996 óta veszek részt Dunakeszi sportéletben. Kézilabda játékosként kerültem a Kinizsi nagy családjába. Az elmúlt 19 év szolgálja azt a sport iránti tiszteletemet, szeretetemet, hogy nyugodtan szembe tudok nézni bárkivel, hogy amit teszünk, azért történik, mert egy tiszta, átlátható egyesületet szeretnénk létrehozni. A gyerekek érdekét szem előtt tartva olyan minőségi munkát szeretnénk végezni, ami nagyban segíti a fiatalok, az egyesület fejlődését, sikerét.

kép: dunakeszikinizsi.com

Előző cikkSenki sem fog unatkozni Dunakeszin október első hétvégéjén!
Következő cikkDunakeszin megnyílt a házias sütik mennyországa!