A Dunakeszi Sárkány Légió szervezésében jöhetett létre a Sárkányhajó-verseny Dunakeszin május 28-án, ahol több csapat mérte össze erejét 200 és 2000 méteres futamokon. Úgy tűnik, a résztvevők sokkal inkább a sport és a közösség szeretetéért mérettetik meg magukat, mintsem a győzelemért. 

BK2A1286

“Minket igazából a sport, a Duna és a közösség szeretete hozott ki erre a mai versenyre, mi nagyon régi dunakeszi lakosok vagyunk, és a sárkányhajót nagyon régóta szeretnénk kipróbálni, és azt még hozzá kell tennem, hogy az atyát is nagyon szeretjük, Zsolt atyát. Nálunk a részvétel a fontos csak, nekünk már ez is sokat jelent, hogy itt lehetünk”

– mesélte nekünk a Szent Mihály templom csapatából Sipos Mónika, akit csapattársai a “sajtószóvivőjükké” neveztek ki rövid interjúnk erejéig.

Mónika még azt is elárulta magazinunknak, hogy a családjából nemcsak ő az egyetlen, aki evezett, így ez az esemény egy családi rendezvény is volt a számunkra.

 

Sipos Mónika és csapata
Sipos Mónika és csapata

Kilenc és tíz óra között a bemelegítő futamokon sikerült egy kicsit a csapatoknak ráhangolódniuk az egész délelőtt és kora délután tartó versenyzésre.

BK2A1357

A Vadlibák csapata is ott volt a versenyen, megtudtuk róluk, hogy ők igazi sárkányhajó-kedvelők, a DunakesziPostnak meséltek megalakulásukról, csapatuk összetételéről és közös hobbijukról.

Gőcze Böbe (második sor, balról második) és csapata
Gőcze Böbe (lentről második sor, balról második) és csapata

“Mi egy amatőr sárkánycsapat vagyunk, akik nagyon nagy szeretettel és lelkesedéssel járunk versenyekre. Vannak tagjaink, akik már 2010-ben elkezdtek sárkányhajózni, és azóta apránként jönnek, csatlakoznak hozzánk emberek, főként az ilyen rendezvényeknek köszönhetően. Vonz minket a természet szeretete, a közösség szeretetéért vagyunk itt, a Dunakeszi Sárkányok meghívtak minket a versenyre, ezért úgy gondoltuk, hogy eljövünk, játszunk egy jót”

– meséli Gőcze Böbe, a Vadlibák csapat csapatkapitánya.

BK2A1395

“A csapatunkban 16 és 65 éves korúak is eveznek lelkesen, járnak edzésre, foglalkozásilag is sokféle személy megtalálható, tehát a tanulótól kezdve a szakácson át a könyvelőig. Mi nem olyan tagokból állunk, akik ezelőtt versenyszerűen foglalkoztunk ezzel a sporttal, hanem hobbiként álltunk össze, gyakorlatilag bárki jöhet hozzánk, csak legyen meg a lelkesedés, és jöjjön el az edzésekre”

– tette hozzá.

Nemcsak a felnőttek és a tinédzserek, de a kisgyerekek számára is izgalmas volt a verseny, főként, hogy a szervezők zsákbamacskával lepték meg őket, no, és persze remekül pancsoltak a Duna vizében is.

Untitled-1

S, hogy végképp senki se keseredhessen el az eredmények miatt, mindenki emlékérmet vehetett át a Dunakeszi Sárkány Légiótól.

BK2A1436

A gödi csapat éppen a Vadlibák elleni 2000 méteres futamnak indulnak neki, amelyet egyébként meg is nyertek mindösszesen tizenegy másodperc különbséggel.

A gödi csapat éppen a Vadlibák elleni 2000 méteres futamnak indulnak neki, amelyet egyébként meg is nyertek mindösszesen tizenegy másodperc különbséggel.

Természetesen az eredmények kihirdetése sem maradhattak el ettől függetlenül, a versenyzők közötti versengés kimenetele pedig ez lett végül:

Amatőr kategóriában negyedik helyezést ért el a Szent Mihály templom gyülekezetének csapata, harmadik helyezett lett az Újpesti Tűzoltó- Polgárőr Egyesület csapata, ezüstérmesként tündökölhetett a kategóriában a Szent Miklós gyülekezet csapata, az aranyat pedig 2016-ban Balogh Miklós csapatkapitány sárkányhajócsapata lett.

A húszfős hajóval versenyzők rangsora pedig a következőképpen alakult:

Második helyezést ért el a BKV, Vadlibák és a Dunakeszi Sárkány Légió közös csapata, első helyen a Gödi SE csapata végzett.

A tízfős hajóval versenyzők pedig az alábbiak szerint végeztek:

Harmadik helyezést a Dunakeszi Sárkány Légió csapata ért el, másodikat a Gödi SE, a győzelem ebben a kategóriában a Vadlibák csapatát illette meg.

Mi mindenesetre gratulálunk a csapatoknak, és kívánjuk, hogy rengeteg további remek sportélményt szerezzenek a sárkányhajózók.

 

Előző cikkTánc és vidámpark a dunakeszi gyereknapon
Következő cikkNem kergették őket, mégis futottak