A VSD szakosztályai közül mára már az úszószakosztály rendelkezik a legmagasabb taglétszámmal. Több mint 300 gyerek úszik náluk valamilyen formában, és ez a létszám napról napra növekszik.

„Egy nagyon sikeres nyári időszakon vagyunk túl, 8 héten keresztül táboroztattunk 350 gyereket, akik közül sokan szeptemberben is visszatértek az uszodába. Szakosztályunk folyamatosan bővül, de szeretnénk még több gyereket bevonzani és itt tartani. Szerencsére az országszerte folyamatosan zajló uszodabezárások minket nem érintenek, így bár kevesebb felületen is, de tudunk dolgozni. Számunkra nagy előrelépési lehetőség lesz, amikor a diáknegyedben épülő sportuszoda elkészül, és még több pályán tudjuk folytatni azt a munkát, amit az 5 kiváló edzőnkkel elkezdtünk” – tudtuk meg az egyesülettől.

„Nagyon fontos számunkra egy olyan úszóiskolai alap megteremtése, ami ontani tudja magából az utánpótlás-versenyzőket” -mondta Pasku Balázs, a Városi Sportegyesület Dunakeszi úszószakosztályának vezetője. Saját nevelésű versenyzőink októberben megkezdték a versenyzést. Célunk, hogy a következő szezonban minél több versenyen megmérettessük magunkat. Berta Barbara az Egyetemi Európa-bajnokságon nyújtott sikeres szereplése után újra rajtkőre áll, és dolgozik tovább a profi stáb segítségével. Mindezt azért, hogy a folyamatosan erősnek mondható élmezőnyben még előrébb kerülhessen.”

Az oktatások hétfőtől vasárnapig minden korosztályban és tudásszinten zajlanak. Edzéseikre, vízhez szoktatáshoz 4 éves kortól várják a jelentkezőket.

Előző cikkMinden adott a Duna-parti romantikához
Következő cikkBokrétaünnep a Dunakeszi Diáknegyedben, Magyarország legnagyobb középiskolai beruházásánál