Elkészült a Kiscsurgó sétányhoz kapcsolódó fogadótér is, ahol kellemes környezetben lehet üldögélni, beszélgetni. Sőt, szerelemlakatot is elhelyezhetnek a kapun. A kapu pedig nem is akármilyen kapu….

Nagyon régi terv, hogy a Kiscsurgó patak mentén húzódó természetközeli hely látogatható legyen – kezdte az átadón Dióssi Csaba polgármester.

“Ehhez először is szükség volt a terület kitakarításához. Első ütemben a patakmeder és a hozzá kapcsolódó ösvény valósult meg, most pedig fogadótérként az a romantikus hely is elkészült, ahol séta előtt vagy után lehetőség van üldögélni, beszélgetni” – mondta a polgármester.

A játszóteret is felújították korábban.

A nagyvilágot járva a legtöbben már találkoztak olyan kerítéssel, kapuval, ahová a szerelmesek tehetik fel a saját lakatjukat. Az itt látható jelképes kapun is lehetőség van erre. Kíváncsian várjuk, mikor kerülnek fel az első lakatok.

Dióssi Csaba polgármester és menyasszonya helyezte fel az első lakatot

Érdekesség, hogy a régi strand emblematikus kapuja került most a Kiscsurgó fogadóterének bejáratához, természetesen felújítva.

A régi strand kapuja, kép forrása a képre kattintva

A területtel kapcsolatban sok a pozitív visszajelzés, sokan keresik fel a sétányt, akik korábban nem is hallottak a Kiscsurgóról.

Egyénként a terület kialakításakor az is szempont volt, hogy alkalmas legyen a természethez kapcsolódó szabadtéri tanórák megtartására is.

“A Duna-parti strand részét évek alatt fokozatosan tettük szebbé és komfortosabbá, azonban ez a rész még elhanyagolt volt. Mostanra viszont sikerült rendbe rakni. Gratulálok a főkertész asszonynak az ötletekhez, és a kivitelezőnek is, nagyon szép munkát végeztek” – zárta a polgármester.

Előző cikkA nyugdíjas klub megadta a módját a szüreti mulatságnak
Következő cikkRobbanásszerűen nő a VSD úszószakosztályának létszáma