A Megyeri híd leállósávjában ment valaki egy profinak látszó kerékpárral másfél méterre a száguldó autóktól. A hídon van kiépített kerékpárút.

A Bp-i Autósok Közössége oldal tette ki a Facebookra azt a fotót, amelyen egy férfi a Megyeri híd autós részén teker. Nagy valószínűséggel teljesen szabálytalanul, hiszen ezt számos jogszabály tiltja, ráadásul életveszélyes is.

A KRESZ előírásai feketén-fehéren leírják, hogy a gyorsforgalmi utakon csak olyan járművekkel szabad közlekedni, amelyek sík úton is legalább 60 km/órás sebességgel képesek haladni. Más járművek közlekedése szigorúan tilos! Ráadásul a leállósávot is csak meghatározott járművek használhatják folyamatos haladásra – idézi az előírásokat a honlap.

A Megyeri hídon ráadásul van kiépített kerékpárút is. A közlekedéssel foglalkozó oldalon található több hasonló felvétel is. Az M1-esen és az M3-as autópályán is egy-egy kerékpárost szúrt ki pár nap eltéréssel a Magyar Közút kamerája. Egyik esetben sem történt sérülés, de ez azért a szerencsén is múlott.

Előző cikkDunakeszi a budapesti kerületekkel van versenyben a fák, virágok területén
Következő cikkVerőfényben adták át hivatalosan a csapadékvíz-elvezetőt a Tóvárosnál