Az idő kegyes volt, bár az időjárás-jelentés még a koncert idejére is esőt jósolt. Szerencsére ez a vendégeket nem zavarta, így zsúfolásig megtelt a Körönd a kellemes nyári estén. A zeneszámokat kivetítőn filmrészletek kísérték, ami még izgalmasabbá tette a programot. A kedvenc filmklasszikusokból válogatták össze a repertoárt, így a Hair-musicaltől a Csillagok háborújáig, a Karib tenger kalózaitól a Keresztapáig sok ismert film zenéje hangzott fel. Emellett pedig izgalmas bemutatkozásnak is tanúi lehettek a nézők.

Somogyi Ágnes, az együttes zenekari titkára konferálásában elmondta, hogy “a hangosfilm megjelenésével egyenes volt az út a zenéhez, és a filmzene népszerűsége behálózta a világot.”

A Köröndi esték koncertsorozat egyre népszerűbb a városban, a nézők minden alkalommal teljesen megtöltik a teret

Farkas Pállal a koncert előtt beszéltünk röviden. Mint elmondta, bár egész nap aggódva figyelték az időjárás-jelentéseket, idővel kiderült, hogy eső nem fogja zavarni az előadást. „A nyári programjaink mind telt házzal futottak, aminek nagyon örülünk. Az est programja az ötvenes évektől a mai filmzenéig tart. Oly’ annyira mai lesz néhány szám, hogy itt lesz az ősbemutatója Hidvégi Áron négy ‘filmzenéjének’, emiatt lesz egy közös fotózás is.”

A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és Hidvégi Áron közös fotója

A zenekar következő fellépése a városban már a VOKE József Attila Művelődési Központban lesz, a jól megszokott bérletes hangversenyekre készülhetnek a nézők.

Hidvégi Áron régi vágya vált valóra

Hidvégi Áront, akinek 4 szerzeményét adta elő a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar a koncerten, a program után kérdeztük.

Mint elmondta, a heavy metal világából érkezett, és most tart a klasszikus zene felé. “Félúton járok körülbelül, mert bár ezek a zenék is a könnyűzenéből táplálkoznak, klasszikus hangszerelést kaptak. Célom az, hogy ennél komplexebb műveket is alkossak”. A számokat kísérő filmeket egy kolléganője készítette, kifejezetten a mai koncertre. A hangversennyel Áronnak egy régi vágya teljesült, mindig szerette volna nagyzenekari előadásban hallani a műveit. Mint elmondta, ezek a számok, olyan szempontból “filmzenék”, hogy egyszerűek, “az ember könnyen elkapja őket” nem annyira bonyolult dallamvezetésűek, mint a kortárs klasszikus művek.

A hangversennyel Áronnak egy régi vágya teljesült, mindig szerette volna nagyzenekari előadásban hallani a műveit

“Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ez a neves zenekar eljátszotta a darabjaimat, és nagyon köszönöm Farkas Pálnak, hogy amikor elküldtem neki a felvételt, nagyon bíztatott, s annyit mondott, ha lekottázom a számokat, előadják”. Az egyik művet úgy néz ki, egy tévéreklámban hamarosan hallhatjuk, de Áron reméli, előbb-utóbb filmekben is hallhatóak lesznek a szerzeményei.

Előző cikkMegvannak a részletek, így fog működni az időszakos bölcsőde
Következő cikkAugusztus 20-án István, a király 40. jubileumi koncert lesz Dunakeszin