Online időpontfoglalástól a kedvezményes díjszabásig – szeptembertől jön az időszakos bölcsőde. Összeszedtük az összes információt, ami jelenleg tudható az új önkormányzati szolgáltatásról.

Nemrég a városvezetés megkérdezte a szülőket, hogy lenne-e igény egyfajta városi gyermekfelügyeletre. A visszajelzések azt mutatták, hogy nagyon is. Az események felpörögtek, a szolgáltatás kidolgozásáról itt írtunk bővebben, most pedig a képviselő-testület döntött a részletekről.

Dióssi Csaba polgármestert kérdeztük a testületi ülés után, hogy milyen, eddig nem ismert részletekről döntöttek.

Dióssi Csaba polgármester szerint a felmérés azt mutatja, hogy valós igényre reagál a város az új szolgáltatás bevezetésével

„Minden szülőnek adódhat olyan élethelyzet, amikor egy kis segítségre van szüksége, és miközben például ügyet intéz, szeretné jó kezekben tudni gyermekét. Ami pedig a szülőknek fontos, az nekünk is az, ezért erre a valós igényre reagálva szeptembertől elindítjuk az időszakos gyermekfelügyeletet- nyilatkozta a polgármester.”

Amit már eddig is tudni lehetett, hogy ugyanúgy szakképzett kisgyermeknevelők lesznek a gyermekekkel, mint a bölcsődékben, valamint az étkezés igénylését is lehetővé teszik. Amiben különbözik a bölcsődétől, hogy nem kell beiratkozni, nem kell a szülőknek munkáltatói igazolást hozniuk. Mindegy, hogy a szülőknek havi 1-2 órára vagy hetente egy napra van szükségük, igény szerint kérhetik a szolgáltatást.

Dunakeszi Kártya kedvezmény

A polgármester elmondta, hogy az átlátható és kényelmes használat érdekében online időpontfoglaló rendszert alakítanak ki, emellett a Dunakeszi Kártya kedvezményéről is döntöttek. A kártyával rendelkezőknek 1000 Ft/óra, anélkül pedig 1500 Ft/óra lesz a szolgáltatás, ami egy átlag bébiszitter díjnál jóval kevesebb. Egész napos igénybevétel esetén pedig még kedvezőbb az óradíj, ott 6000 Ft/nap + étkezés díjszabásról döntött a testület.

Az időszakos bölcsődét a Százszorszép bölcsődében (Fóti út 2.) alakítják ki, és az 1-3,5 (nem óvodaköteles) korú gyerekek számára vehetik igénybe szeptembertől. Amint elérhető lesz az online foglalás, vagy újabb részletek derülnek ki, frissítjük cikkünket. Ha pedig szeretne részt venni a névválasztásban, kattintson az alábbi posztra, és szavazzon!

MEGVAN A TESTÜLETI DÖNTÉS A GYERMEKFELÜGYELETRŐL – MÁR CSAK A NEVE HIÁNYZIK! 📝Az elmúlt hetekben felmértük, hogy…

Közzétette: Dióssi Csaba – 2023. július 27., csütörtök
Előző cikk​A júliusi balatoni vendégforgalom meghaladja a COVID előtti számokat
Következő cikkAz ötvenes évek filmjeitől a kortárs ősbemutatóig – Rengetegen voltak kíváncsiak a legendás filmzenékre a Köröndi esték zárókoncertjén