Iden is a 27. helyre sorolták a Dunnakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumot. Az első 10-be csak egy vidéki került be.

Az Eduline rangsora alapján az ország 27. legeredményesebb iskolája a Radnóti gimnázium. A vidékiek közül a 10. helyen áll. A teljes rangsort, amelyet két budapesti középiskola vezet, ide kattintva olvashatja el.

Ebben az évben is több mutatót vettek figyelembe a rangsor készítői. Az egyik ilyen a 10. évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének iskolai átlaga szövegértésből és matematikából – a koronavírus-járvány miatt 2020-ban ugyanis elmaradt az országos képességfelmérés.

Fontos szempont volt a 2019/2020-as tanév végén az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlaga magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik aránya.

Egy új törvényre hivatkozva az Oktatási Hivatal idén nem adta át a felsőoktatásba bejutott diákok iskolánként számított pontátlagát, ezért a rangsor készítői úgy döntöttek, hogy az emelt szintű érettségi vizsgák iskolánkénti arányát veszik figyelembe, hiszen a felvételihez a művészeti és a sport képzésterület kivételével minimumfeltétel egy emelt szintű vizsga megléte. Amelyik diák tehát tovább szeretne tanulni, annak szüksége van emelt szintű érettségire.

Dióssi Csaba polgármester szerdán nyugdíjasok előtt arról beszélt, hogy miközben évente több mint 500 diák kerül ki a dunakeszi általános iskolákból, mindössze 100-at tudnak felvenni a Radnótiba. Ezen a helyzeten segít majd a várhatóan a 2025-ös tanévtől elinduló új dupla gimnázium.

Előző cikkKét év után újra szemtől szemben válaszolt a nyugdíjasoknak a polgármester
Következő cikk4 éve érkezett Dunakeszire az Év kisgyermeknevelője, Nagy Rita a Kincsem Bölcsődében dolgozik