Olvasóink korábbról már tudhatják, hogy a Krisztus Király Katolikus Általános Iskola épületében működik a Veni Vidi Vici Alapítvány iskolája is, ahol a halmozottan sérült gyermekek is lehetőséget kapnak a minőségi oktatáshoz és a teljes értékű társadalmi beilleszkedéshez. Az iskola udvarán végre elkészült az a játszótér, amin a szivárványosztály tanulói is bátran és biztonságosan tudnak játszani. Az eszközöket egy vidám iskolai ünnep alkalmával adták át.

Deézsiné Telek Ágnes, a katolikus iskola igazgatója boldogan köszöntötte a jelenlévőket az átadón. Elmondta, hogy a két oktatási forma tanulói sok időt töltenek együtt, péládul együtt mennek piacra, át szoktak egymáshoz menni játszani az osztályba és állatkertben is voltak már együtt.

Deézsiné Telek Ágnes, a Krisztus Király Katolikus Iskola igazgatója

“Ők azok a gyerekek, akik valamilyen sérüléssel, fogyatékkal élnek, de itt vannak közöttünk a szivárványosztályban. Ez nagyon jó, hiszen, sokat tanulhatunk egymástól. Nagyon különleges ez az együttélés. Hálát adunk, hogy hatodik éve tanulhattok együtt, most pedig közösen örülhetünk ennek a játszótérnek” – mondta az igazgató asszony.

A gyerekek azonnal birtokba vették a játékokat

Puskás Balázs, az alapítvány kuratóriumi elnöke, az EKIF igazgatója elmondta, hogy példaértékű összefogásnak lehetünk tanúi. “Meghatottan állok itt. Évekkel ezelőtt Ágota és Hajnalka megkerestek minket, hogy szeretnének egy helyet, ahol a halmozottan sérült gyerekek is tudnak tanulni, mi pedig örömmel fogadtuk be őket ide, a megújult épületbe. Példaértékű az az összefogás, az a közösség, ami itt kialakult. Ez hatással volt az egész településre, és benne van a potenciál, hogy az egész országra hatást gyakoroljon. Itt természetes, baráti együttlét van sérült és egészséges gyerekek között. A dunakeszi önkormányzat örömmel támogatja ezt a kezdeményezést, ami példaként szolgálhat minden település számára. Egy dolgot éreztünk, hogy hiányzott. Együtt voltunk az iskola épületében, azonban az udvaron nem volt lehetőség a közös játékra. Most már a veni vidi vicis gyerekek is együtt tudnak játszóterezni a diákokkal, ez csodálatos érzés” – mondta el köszöntőjében Puskás Balázs.

Szabó József önkormányzati képviselő, Deézsiné Telek Ágnes igazgató asszony, Dióssi Csaba polgármester, Puskás Balázs EKIF igazgató, Hegedűs-Gyenge Hajnalka, a Veni Vidi Vici Alapítvány alapítója

“Köszönöm Pest vármegyének, Dióssi Csaba polgármester úrnak és Deézsiné Telek Ágnes igazgató asszonynak, hogy lehetővé tették ennek megvalósulását” – tette hozzá a vezető.

Az átadón a harmadik osztályosok néptáncelőadását is megtekinthették a résztvevők

Dióssi Csaba: Sokak elkötelezettségét, odaadását és szorgalmát ünnepeljük ma.

“Évekkel ezelőtt két tettre kész, elszánt és csupa szív édesanya látogatott meg. Hajni és Ágota, akiket azóta is csodálattal figyelek. Segítséget kértek, mi pedig örömmel álltunk melléjük. Minden, amit akkor elterveztünk, szinte maradéktalanul megvalósult: sikerült új óvodát építenünk, így biztosítani számukra helyet. Ez a csapatmunka, ez a működőképesség és összefogás, ami jellemzi Dunakeszit. Ez a néhány szülő olyan folyamatot indított el Dunakeszin, aminek köszönhetően ma már van SNI óvodánk, van iskolai és bölcsődei SNI-s ellátás is. Mára a dunakesziek is még elfogadóbbak, nyitottabbak lettek. A gyereknapra a Katonadombon elkészítettünk egy kerekesszékes gyerekek számára is használható homokozót, és most készítjük az integrált játszóterünk terveit, amely a Béke úton fog helyet kapni.”

Előző cikkVálasztási kisokos 2. – Mozgóurna- igénylés
Következő cikkÚj játszótér épült, ezúttal az iskolás korosztály örülhet