A dunakeszi és gödi csapat fej-fej mellett közelítette meg sárkányhajóikkal a cél bójáit. Csak az utolsó pillanatokban dőlt el, ki fogja megnyerni a sárkányhajós kistérségi hétpróba bajnokságot, így elképesztően izgalmas volt a küzdelem.

DSCF0010

A sárkányhajós csapatok nem hagyták unatkozni a közönséget, akik egy emberként szurkoltak csapatuknak. A dunakeszi evezősök végig teljes összhangban húzták, és a kemény munka gyümölcse meg is lett. Szinte vágni lehetett a feszültséget a levegőben a végső küzdelem során.

Ki fut be elsőként? – találgatott a közönség. Kis különbséggel, de a Dunakeszi Sárkány Régió legyőzte a gödi csapatot.

Azonban a két város jó kapcsolatán nem ejtett csorbát az eset, Dióssi Csaba polgármester úrnak nagy örömmel gratulált Göd város polgármestere.

12016562_10204924237415031_422065240_n

Markó József elárulta, hogy nagyon jó kapcsolatot ápol Dunakeszi polgármesterével, a fesztivál szervezésében is a város segítségére voltak. Nem is éli meg vereségként a megszerzett második helyet, hiszen ekkora távon egy-két méter nem számít. Igazából jobb volt az ellenfél vízjárása. – tette hozzá nevetve. A jókedélyű polgármester szerint a többi bajnokságon is jó eséllyel indul majd Göd.

Dióssi Csaba polgármester fáradtan, de elégedetten szállt ki a sárkányhajóból, és lépett partra az ünneplő tömeg közé. Megragadva az alkalmat, a kulisszatitkokról kérdeztem őt.

A táv egy részét közvetlenül nem láthatta be a közönség, csak a műsorvezetőre hagyatkozhatott az ember. Dióssi Csaba megerősítette, hogy a verseny végig kiélezett volt, fej-fej mellett haladtak Göddel, ami nagyon izgalmassá tette a küzdelmet.

DSCF0006

A polgármester úr immár ötödik éve erősíti a csapatot, először dobosként, azt követően pedig már evezősként. A versenyre nagyon komolyan, egész tavasszal készültek, volt, hogy heti több edzést is beiktattak. A tagok alapvetően amatőr versenyzők, akik hobby-ból járnak.

DSCF0012

Az egész csapat nagyon lelkes! – mondta büszkén Dióssi Csaba polgármester.

Majd széles mosollyal üdvözölték egymást Markó Józseffel, és gratuláltak egymásnak.

A szitáló esőt pedig észre sem vették, hiszen a hajóban úgyis vizesek lettek, és annyira hajtottak is, hogy megszűnt a külvilág létezni.

 

 

 

Előző cikkImádták a fiatalok a Children of Distance-t a DunakesziFeszten
Következő cikkA Csiribiry elvarázsolta a közönséget