A szombati Dunakeszi Feszt kisszínpadán a Csiribiry tánccsapat adta meg a kezdő jó hangulatot a közönségnek. A táncos társulat múltjáról és jelenéről Kundlya Zsófia koreográfus mesélt a dunakeszipost.hu oldalának.

IMG_1048

„A pompon csapatom már 9 éve működik Csiribiry Pompon csapat néven és ebből 5 éve van a Kinizsi csapat külön. Itt nagy lányok vannak, a Csiribiry csapatban pedig általános iskolások indulnak Dunakeszin. Heti egy edzéssel gyakorlunk és minden Dunakeszis rendezvényen részt veszünk. A gyerekek nagyon szeretik, mert ez akrobatika, aerobik és tánc. Tehát nagyon sok mindent vegyít egybe, úgyhogy jó alakot csinál, jó állóképességet, lazít és teljesen nőis mozgásforma.”

– mondta Kundlya Zsófia, aki az első magyar profi pomponlány csapat tagja volt.

IMG_1054

 „Általában kora délután vannak a csoportoknak a foglalkozása, pontosan ezért a szülőknek sem kell hazamenni, vinni-hozni a gyerekeket, hanem ott találnak meg.”

– mesélte a koreográfus, aki jelenleg a Fazekas Mihály Általános Iskolában, a Széchényi István Általános Iskolában, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában és a Harcművészeti teremben tart órákat Dunakeszin.

IMG_1044

A pompon edzésekre első osztályos kortól, akár huszonéves korig is lehet jelentkezni. Bővebb információkat az iskolákban elhelyezett szórólapokon szerezhetnek.

 

Az idei Dunakeszi Feszt részletes programjairól ITT értesülhet.

Előző cikkÓriási hajrá volt Dunakeszi és Göd között
Következő cikkKreadance a Dunakeszi Feszten