A World Tour-sorozathoz tartozó viadalon 41 ország 443 versenyzője lépett a tatamira, és a Városi Sportegyesület Dunakeszi (VSD) 66 kilogrammos versenyzője csak a döntőben maradt alul brit riválisával szemben.

A 24 éves magyar februárban a varsói European Open-viadalon is második lett. A Városi Sportegyesület Dunakeszi 66 kilogrammos dzsúdósa a sorsolásnak köszönhetően erőnyerőként kezdett, így csak a második fordulóban kellett a küzdelmekbe bekapcsolódnia. Ebben a súlykategóriában ötvenketten indultak harcba az érmekért, és Pongrácz Bence ismét a legjobbak közé tartozott.

A második fordulóban ipponnal győzött a francia Louette ellen, majd ugyanilyen arányban győzte le a brit Gagint. A negyeddöntőben a svájci Waizenegger is megkapta a maga ipponját, ahogyan az elődöntőben az ukrán Holoborodko is. A nagy menetelésnek a fináléban a brit Hall vetett véget, így a huszonnégy éves magyar dzsúdós – akárcsak a februári varsói European Open-viadalon – ezüstéremmel a nyakában zárta a rangos versenyt.

Infó, kép: judoinfo.hu

Képen: Pongrácz Bence (balra)

Előző cikkNapsütés, vigalom, kivételes finomságok – Legjobb pillanatok a Szent Mihály-napról
Következő cikkFantasztikus siker – Karikó Katalin orvosi Nobel-díjat kapott!