Ha minden úgy alakul, ahogy az önkormányzat tervezi, akkor júliusban már fogadhatja a dunakeszi iskolásokat a balatonakarattyai önkormányzati üdülő. A tervek szerint július 8-án mehetne az első csoport. Az üdülő egész évben nyitva lesz, tehát augusztus 25-e után mások is birtokba vehetik a 6 apartmant.

AKARATTYA

Júniusban kapta meg az önkormányzat az építési engedélyt, a napokban pedig megkezdődött a 339 milliós balatonakarattyai üdülő építése. Június 1-re lesz kész, akkor jön az egy hónapig tartó átadás-átvétel. Ez idő alatt rendezik be. Az iskolák már megkapták a tervezett turnusokat és egymás között beoszthatják azokat.

Egy gyerek számára 2000 forint lesz egy nap, tehát 14000 forintba kerül egy hét.

Ez az ár érzékelhetően olcsóbb egy átlagos üdülői árnál. Ebben azonban nincs benne az étkezés. Az étkezés a nyaraltató iskoláknak kell megoldaniuk. Lehet vinni akár hátizsákban is ételt, de a telek a helyi Bercsényi strand mellett található. Ott vannak éttermek, Erdész Zoltán alpolgármester szerint ezekkel biztosan jutányosan meg lehet állapodni.

A telekvásárlásról tavaly március 26-án döntöttek a képviselők. Egyedül az ellenzéki Radnóti Henrik nem szavazta meg, sokallta a 150 milliós vételárat. A vele gyakran egyetértő Dunakeszi Hírhatár akkori beszámolójában pedig már nudista strandot is vizionált a telek mellé. Gyorsan kiderült, hogy ez nincs így, 9 évvel ezelőtt felszámolták azt.

A balatoni kapcsolattal rendelkező telken lévő épületben egyszerre 50 gyerek és a velük utazó tanárok tudnak üdülni, de lesz 6 külön bejáratú apartman is.

Így lehet olyan turnus is, amelyben mondjuk a pedagógusok családtagjai is üdülhetnek, miközben az iskolások is ott nyaralnak. Természetesen lesz társalgó és más termek is helyet kapnak az épületben.

AKARATTYA

Ebben az évben belakjuk, finomítunk a dolgokon, ha egy elképzelés nem jön be, akkor változtatunk – utalt a rugalmasságra a Postnak Erdész Zoltán. Úgy fogalmazott: az iskolák igénye alapján szereljük fel a létesítményt, pl. ők javasolták azt, hogy kerékpárok helyett más sporteszközök és játékokat vegyünk, pl. szó van egy vízibicikliről is.

Az önkormányzat feladata lesz az épület takarítása, de a diákok szállításába is besegítenek majd.

Augusztus 25-e után sem áll le az élet (addig mehetnek az iskolai csoportok), Erdész Zoltán azt mondja, egész évben hasznosítani fogják az üdülőt. Tantestületi üléseket lehet itt tartani, de felvették a kapcsolatot a nyugdíjasklubbal is. Egy biztos, önköltségi áron üdülhetnek majd a dunakesziek, azaz az önkormányzat a létesítmény fenntartásával hozzájárul a nyaralásukhoz.

 

Előző cikkHölgykoszorú és csápoló asszonyok fogadták Tabáni Istvánt Dunakeszin
Következő cikkAkik megtalálták a számukra kedves programot Dunakeszi szívében