Advent első vasárnapján a Csillag születik egykori győztese dobogtatta meg a női szíveket a főtéren. Stílszerűen pufi dzsekiben énekelt. A dunakeszi hölgyek rajongtak érte.

Dunakeszi főterén, a IV. Béla téren az adventi gyertyagyújtás után – melyről bővebben ide kattintva olvashatnak, – jó hangulatú koncertek következtek, ahol a kisebbek-nagyobbak és idősebbek is megtalálhatták a kedvükre való programot.

A délután fénypontja azonban a Csillag születik egykori győztesének, Tabáni Istvánnak a koncertje volt. Noha a műsor közben időnként technikai problémák léptek fel, ám ez sem tette tönkre a hangulatot. Mintha a zenei alap csúszkált volna ide, majd oda. Az énekes ugyan megosztotta a kételyeit a közönséggel, ám mind magabiztosabban oldotta meg ezt a feladatot.

1. ez
Sokat fejlődött az évek alatt Tabáni István – ő már nem, de hölgyek picit izgultak érte a technikai problémák miatt

A koncert első soraiban álló egyik hölgy egyedül érkezett, mégis nagyon élvezte a koncertet. 10 kilométert utazott, egyenesen Sződről érkezett a koncertre, és azért egyedül, mert sajnos párja éppen dolgozott. Ám ő annyira szerette volna látni élőben Tabánit, hogy eljött így is meghallgatni. Azt monda, szinte észre sem vette a kisebb malőrt és ezért semmi sem veszett el az élményből.

Ez a vidám hölgykoszorú Tabáni István rajongói klubjának kemény magja - messziről jöttek, csak hogy hallhassák őt
Ez a vidám hölgykoszorú Tabáni István rajongói klubjának kemény magja – messziről jöttek, csak hogy hallhassák őt

Ám kiderült, volt aki még messzebbről jött el tabáni István kedvéért. Egy 14 fős társaság tagjai még messzebbről érkeztek Dunakeszire. Kiderült, Tabáni István rajongó klub tagjainak egy kemény magja ők, akik annyira szeretik őt, hogy mindenhová követik, minden koncertjén ott vannak, bárhol is van az, akár még határokon túl is.

„Amióta feltűnt a képernyőn, és elénekelte a Queen együttes Bohemian Rhapsody című dalát a válogatón, azóta kedvelem őt

– meséli az egyikőjük. – Így kerültünk ide, Dunakeszire is. Olyan hangja van ennek a fiúnak! Sajnáltuk, most egy kicsit fázott, beszéltünk is vele a koncert után. Elmondta, azért próbált meleg teát inni a fellépés közben, mert a hideg megviseli a hangszálait” – árulta el a kulisszatitkokat. – Van közöttünk olyan, aki Budaörsről, egy másikunk még távolabbról, Békéscsabáról utazott ide, Dunakeszire, csak hogy itt lehessen a koncerten. Ő például csak hajnali 1 körül fog hazaérni, és korán fog kelni a munka miatt, de nem bánja, így is megérte.”

A két hölgy Dunakeszi lakos, és mindenkit lepipáltak, akkorát tomboltak a koncerten
A két hölgy Dunakeszi lakos, és mindenkit lepipáltak, akkorát tomboltak a koncerten

Azonban a fenti rajongók figyelmét felhívtuk, és boldogan hallgatták, mégsem ők voltak azok, akik a legjobban tomboltak a rendezvényen. Hanem két helybéli hölgy, Petrovicsné Böbe és barátnője, Vona Ferencné, Ica. A legfiatalabbakat megszégyenítő módon csápoltak a közönség soraiban. Mint kiderült, ma sűrű napjuk volt, ezért lekésték a koncert elejét, pedig siettek, a templomi jótékonysági koncert után autóba pattantak, csakhogy ideérjenek a koncertre. Elmondták, de le sem tagadhatták volna: fantasztikusan érezték magukat a koncerten.

Aki lemaradt volna a koncertről, az csak picit búslakodjon…

Ugyan ezek a pillanatok megismételhetetlenek, azonban az adventi programsorozat folytatódik, olyan sztárfellépők koncertjét hallgathatják meg, mint Janicsák Veca, Auth Csilla, Oláh Gergő, Vastag Tamás, Takács Nikolas és Tolvai Reni. Érdemes tehát kilátogatni Dunakeszi főterére, ahol a sztárfellépőkön túl is színes programok várják a kicsiket és nagyokat, ráadásul megnyitott a korcsolyapálya és az adventi vásár is. Vasárnaponként pedig meghitt gyertyagyújtással hangolódhatnak rá a közelgő ünnepekre.

Íme, ezek a programok várnak Önökre
Íme, ezek a programok várnak Önökre!