A VOKE JAMK színháztermében tartotta anyák napi ünnepségét a Dunakeszi Nyugdíjas Kiránduló Klub. A vidám, jó hangulatú műsorokkal fűszerezett eseményen részt vett Dióssi Csaba polgármester és Csoma Attila, a művelődési ház igazgatója, önkormányzati képviselő, idősügyi tanácsnok. A klub tagjai közül több mint 200-an vettek részt az ünnepségen.

A nyugdíjas klub tagjai zsúfolásig töltötték meg a művelődési házat, hogy közösen ünnepeljék meg az anyák napját. Valódi ünnepként élték meg a dunakeszi nyugdíjasok a közös ünneplést, akiknek nagy többsége édesanya, nagymama, dédmama. Zupka Sándor, a klub elnöke saját versével köszöntötte a nyugdíjas korú édesanyákat, nagymamákat.

Dióssi Csaba polgármester egyik legfontosabb személyes ünnepként definiálta az anyák napját. Saját gyermekkori élményét osztotta meg a jelenlevőkkel az édesanyja iránti kapcsolatáról, szeretetéről. A polgármester beszélt arról, hogy a férfiak a gyereknevelésben ugyanúgy kiveszik a részüket, mint az anyák, de életet csak a nők, az anyák tudnak adni.

Dióssi Csaba köszöntötte a klub tagjait és az ünnepelteket

„Mindig mondtam a lányaimnak és a fiaimnak, hogy az életben a legfontosabb dolog a gyermek, a szülői kapcsolat, hiszen ez ad motivációt egy embernek a nehéz periódusokban, hogy van kiért tenni a dolgunkat.” – mondta Dióssi Csaba, aki azt is elmesélte, hogy pár nappal ezelőtt Kecskeméten járt, és a családbarát Dunakeszi polgármestereként jó érzéssel vett részt egy eseményen, ahol az ottani városvezető arról beszélt, hogy reméli, hogy városukban egyre több gyerek fog születni. Dunakeszin szerencsére ezzel nincs probléma, hiszen az összlakosság 22%-a fiatalkorú, ami országosan is kiemelkedő átlag.

Dióssi Csaba polgármester köszönti az ünnepelteket

„Külön köszöntöm önöket, hiszen önök között nagyon sok anyuka, nagymama, dédmama ül. Azt tudjuk, hogy a legjobb anyukákat léptetik elő nagymamává.

A teremben sokan vannak, akik nem ünnepelhetik együtt ezt a napot édesanyjukkal, akik biztosan örülnének annak, hogy mi együtt emlékezünk meg róluk” – zárta a gondolatait a polgármester.

A kerek születésnaposokat is köszöntötték

Csoma Attila időskori tanácsnok hangsúlyozta beszédében, hogy a nyugdíjas klub egy igazi család, amely megünnepli a születésnaposait.

Csoma Attila, a művelődési központ igazgatója, önkormányzati képviselő is köszöntötte az ünnepelteket

„A nyugdíjas klub életében az anyák napja és a születésnaposok köszöntése kiemelt jeles napnak számít, de mindenkivel figyelmesek vagyunk, figyelünk tagjainkra. Mindenkire van időnk egy rövid köszöntésre. A kerek születésnaposokat is ünnepeljük ma. A nagy múltú klub értéke az odafigyelés, a megbecsülés, az egymáshoz való fordulás. Ez tesz erőssé egy közösséget.  Ezt az odafigyelést tartsuk meg, a születésnaposoknak pedig sok örömet kívánunk” – mondta Csoma Attila.

Az anyák napi ünnepi műsor előadásai hol az érzelmekre hatottak, hol pedig kacagást vagy örömkönnyeket váltottak ki a klub tagjaiból. A rendezvényen fellépett a Redit Lendület Tánccsoport, a nyugdíjas klub énekkara, a Silver tánccsoport, a Bartók Béla Konzervatórium első évfolyama, a Bárdos Lajos Általános Iskola kórusa.

Faludi Szilvia énekes magyar nótákkal és népszerű, közismertebb operettdalokkal vette le lábáról a közönséget, amely nem volt hálátlan, hatalmas tapssal jutalmazta az énekes kiváló előadását. Faludi Szilvia több dalát a közönség is kísérte, énekelte. Az ünnepi hangulat, közös éneklés felejthetetlen élményeket szerezhetett a klub tagjainak.

Faludi Szilvia nótaénekes volt a meghívott vendég

A műsort követően köszöntötték a kerek évfordulós klubtagokat.

Előző cikk1000 munkaóra-tervezés, 400 óra építés, 120 kg, 132 ezer kocka, 260 építő – 1 DDN legóközösség
Következő cikkMegint megmozdult az alsói közösség