Nagyjából két hete zajlik a Tőzegtavi út Hűtőház utcától kezdődő pontjától közel 500 méter hosszan az út felújítása. Elsőként a régi padka takarításával és nyesésével, valamint a szegélykövek javításával kezdtek, majd a burkolat felmarásával, aszfaltozásával folytatták a munkát. A beruházás befejezésével teljes lesz a Tőzegtavi út felújítása.

Ezen a héten az új útburkolat mindkét oldalán, egy-egy méter szélességben az útpadka murvával való feltöltését végzi el a kivitelező. Ez a munkafolyamat már nem jár forgalomkorlátozással – tájékoztatta lapunkat Benkő Tamás, a körzet képviselője.

Benkő Tamás képviselő helyszíni bejelentkezése a felújítás előtt

Ahogy arról a Dunakeszi Post is beszámolt, bő másfél éves előkészület után készült el tavaly november közepére a Tőzegtavi út legkritikusabb, legrosszabb állapotban lévő 100-120 méteres – déli – szakaszának felújítása.

“Az akkori munkálatok közel bruttó 15 millió forintba kerültek, amit az önkormányzat finanszírozott. Akkortájt már küszöbön állt végre a felújítás, amikor a városvezetéssel közösen próbáltunk plusz forráshoz jutni annak érdekében, hogy ha már a Tőzegtavi út ezen 100-120 méteres szakasza végre megújult, akkor fel lehessen újítani a fennmaradó kb. 5-600 méteres részt is, amely a Hűtőház utcáig tart” – írja közösségi oldalán a képviselő.

Nem volt egyszerű tető alá hozni ezt az elképzelést. A fennmaradó útszakasz rekonstrukciójához szükséges plusz – bruttó 30 millió forintnyi – forrás megszerzése miatt Dióssi Csaba polgármester tavaly ősszel egyedi kérelemmel fordult Pest Megye Önkormányzatához. Benkő Tamás képviselő Tuzson Bence országgyűlési képviselő segítségét kérte, emellett a Dunakeszi Tőzegtó Sporthorgász Egyesület vezetőivel, Gálhidi Zoltánnal és Veres Attilával közösen írtak kérelmet Szabó Istvánnak, a Pest Megyei Közgyűlés elnökének, hogy támogassa a fennmaradó rész felújítását. A támogatás elnyeréséről szóló hír idén év elején érkezett, mostanra pedig gyakorlatilag befejeződött a beruházás.

Előző cikkOlasz győzelem a Székely Kerékpáros Körverseny debreceni szakaszán
Következő cikkKoncerten jártunk – Interjú Caramellel, a nyári színház előadójával