Játszótér-őr ügyel arra, hogy a fű és a játékok olyan szépek maradjanak a Malomárok játszótéren, mint új korukban – adtuk hírül a minap. A kezdeményezés azonban nem is annyira új és nemcsak ezt a játszóteret érinti.

Dunakeszi Város Önkormányzata már negyedik éve működteti a játszótér-felügyeletet a városban. A küldetés a gyerekek biztonsága és a játékok megóvása. Az utóbbit szolgálja az is, hogy a játszótereket éjszakára bezárják. A Malomárok például reggel 7-től este 7-ig várja a gyerekeket és a szülőket, de van, ahol reggel 8-kor nyitnak és csak este 9-kor zárnak. Ez alól az Ordass Lajos park és játszótér a kivétel, ott sok felnőtt fut esténként, és jó néhányan edzenek rendszeresen éjszakába nyúlóan a kivilágított pályán.

Dunakeszin 20 játszótér van és ebből 16-nak van saját felügyelője – foglalja össze a Dunakanyar Régió. Ők többnyire nyugdíjasok, és munkaköri leírás szabályozza a tevékenységüket. Eszerint mindenekelőtt arra kell vigyázniuk, nehogy baleset érje a kicsiket vagy a picit nagyobbakat mondjuk egy elromlott játék miatt.

Előző cikkA hétvégére már nem kell maszk a dunakeszi rendezvényeken sem a védetteknek
Következő cikkKigyulladt egy üzemcsarnok Dunakeszin