Orbán Viktor még pénteken jelentette be, hogy négymillió beoltottnál, várhatóan a hét közepén megnyitják a szolgáltatásokat a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A kormány hétfő reggelre véglegesítette az erre vonatkozó szabályokat.

Eszerint éjfélre tolódik a kijárási tilalom és 23 óráig nyitva lehetnek a boltok. Újdonság az is, hogy a védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Számukra, tehát azoknak, akiknek védettségi igazolványuk van, este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik. Sőt szállodákba is mehetnek, oda is akár a gyerekekkel.

A novemberben bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.

Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Ha ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is járhat.

Előző cikkMegteltek a teraszok Dunakeszin is
Következő cikkNagyon vigyáznak a játszó gyerekekre Dunakeszin