Napok óta ezen pörögnek a kommentek, hogy milyen lesz az Aradi vértanúk tere. Már sokszor megírtuk, hogy amint a távhővezeték kiépítésével levonulnak, önkormányzati forrásból elkezdődik a lakótelep és a Fő út között elterülő tér felújítása. Nagyon jó helyen van, sokan járnak arra, így nem mindegy, milyen lesz a pihenőpark, lássuk!

Érdekességképpen tettük közzé, hogy az 1970-es évek elején így nézett ki a tér:

Fortepan/Urbán Tamás

Aztán elkezdődtek a találgatások, vajon milyen lesz most a tér. Előkerültek régi változatok, de végül ma jelent meg a terv Dióssi Csaba polgármester közösségi oldalán.

Látványterv az Aradi vértanúk teréről

Azt írja: “Pihenőparkot, hangulatos sétányt és megújult zöldfelületet alakítunk ki az Aradi vértanúk teréből azután, hogy a DDN-be vezető távhővezeték építési munkálatai befejeződnek a téren.”

A cél egy zöld pihenőpark kialakítása

“A tervek már korábban elkészültek, az alkalmat pedig az energetikai fejlesztés adta: kihasználjuk a helyzetet, ha a kivitelező úgyis felbontja a régi járdát, saját forrásból megújítjuk a parkot és a közlekedési útvonalakat, de a parkolási gondokat is orvosoljuk rendezett és több parkolóhellyel” – írja a polgármester.

A távhőépítési munka az érintett területen ma kezdődött, és várhatóan a következő 6 hétben lezajlik, utána kezdik el a pihenőpark kialakítását.

Előző cikkLezárások a városban
Következő cikkSzladits Károly emlékére rendeztek konferenciát