Az utolsó akadály is elhárult, kezdődik a város egyik legrégebben várt csomópont-átépítése. Többször beszámoltunk az egyes fázisokról, de a sok adminisztráció után most már a tényleges építkezés kezdődhet meg.

Mint ismert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében álló területen régóta szeretné az önkormányzat, ha egy körforgalom épülne. Oly annyira, hogy most saját forrásból alakítja ki. Sipos Dávid alpolgármester, egyben a terület önkormányzati képviselője azt várja az új megoldástól, hogy nagyobb lesz a kereszteződés áteresztőképessége, ezáltal csökkennek a reggeli dugók. Emellett biztonságosabbá válik a gyalogos közlekedés, hiszen zebrákat is kialakítanak a területen.

Az építési engedélyt Dióssi Csaba polgármester közösségi oldalán jelentette be múlt héten, ma pedig Sipos Dávid jelentkezett be a területről a részletekkel. Bejegyzésében azt írja, hogy első ütemben a Kossuth Lajos utca szűkítése várható, de mindkét sáv járható lesz. “A kivitelező a kereszteződés tóvárosi belső útját felvonulási területként használni fogja, így a parkolási lehetőség csökken, de az utca használható marad” – írja az alpolgármester.

Előző cikkAugusztus 20-án István, a király 40. jubileumi koncert lesz Dunakeszin
Következő cikkGallyaznak a városban, mutatjuk, merre haladnak