Mint ismert, októberben Erdész Zoltán távozásával a képviselő-testületbe Juhos Márton került be, akit egyből egy feladattal is megbíztak: ő lett a lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati biztos.

Akkor Dióssi Csaba polgármester úgy nyilatkozott róla, hogy nem az üres beszéd, hanem a tettek embere. „Marci eddig is aktív tagja volt a közösségünknek. Eddig is a háttérben, szerényen tette a dolgát, mostantól a képviselői munkájával segíti a várost. A város nagyot nyert a személyével” – nyilatkozta akkor a Postnak Dióssi Csaba polgármester.

Juhos Márton képviselő és Dióssi Csaba polgármester

A megbízatás óta eltelt fél év. Ez mire elég, és mire kevés? Erről kérdeztük Juhos Mártont.

„Eddig is szívesen dolgoztam a városért, de Dióssi Csaba polgármester felkérésével egy új minőségben szolgálhatom a lakótársaimat, rendkívüli megtisztelő ez az új feladat. Itt élek, itt dolgozom a Dunakeszi Járműjavítóban, jól ismerem az itt élőket, de mégis más, hogy most már képviselői szemmel és füllel pásztázom a környéket.

Azt nézem, hol lehetne jobb, kényelmesebb, otthonosabb. Szerencsére Dióssi Csaba polgármester és a képviselőtársaim maximálisan partnerek ebben.

Persze még csak pár hónap telt el, de már most kézzelfogható eredményeket sikerült elérnünk.

Mi volt az első dolga?

Beszélgetni. Meghallgatni az itt élőket, ott lenni közöttük, megérteni a problémáikat. Lehet, hogy furcsán hangzik, de sokszor pár méter akadálymentes járda valakinek óriási jelentőséggel bír a mindennapokban. A Szent István park adta magát, mint első feladat. Sok családdal találkoztam. Ötleteltünk, majd szakmai tanácsot kértem Tóth Eszter főkertésztől, és nem sokkal később az új tűzoltós mászóvárral sikerült megvalósítani Dunakeszi egyik legvagányabb játszóterét.

Dunakeszi egyik kedvenc új játszótere a Szent István parkban található tűzoltós játszótér

Ahogy tovább beszélgettem az ott élőkkel, felmerült a járda és a parkoló igénye, jelenleg ennek a kivitelezése zajlik.

💚💙Kérésemre a közelmúltban több fejlesztés valósult meg a Szent István parkban: 📍Tűzoltós játszótér 🧑‍🚒🚒 📍Játszótér…

Közzétette: Juhos Márton Lakótelep-fejlesztésért felelős önkormányzati biztos. – 2024. április 10., szerda

De ugyanígy lakossági egyeztetés eredménye a Kőrösi iskola melletti fejlesztés is. A képviselőséggel sokat tanultam ez alatt a fél év alatt. Dióssi Csaba polgármester mindig hangsúlyozza, hogy nem elég egy jó ötlet, hanem tervezetten, a valós igényekre reagálva kell meghozni a döntéseket. Ezt az iránymutatást követem én is, így készül a Szent István park is.

A szülők kérésére a Kőrösi iskola, a Gyöngyharmat Tagóvoda és a Csillagszem Bölcsőde között parkolókat alakítanak ki, valamint felújítják az utat és rendezik a zöldfelületet

Mi a következő projekt?

A térfigyelőkamera-hálózat bővítése.

Akkorára nőtt Dunakeszi térfigyelőkamera- állománya, hogy a korábbi szerver már nem bírta. A hatékony működés érdekében szervert cseréltünk. Korszerűsítettünk, okoseszközökkel bővítettük a dunakeszi térfigyelőkamera- állományt, tavasszal pedig újabb 30 kamerát telepítünk.

Emellett Seltenreich József önkormányzati képviselőtársammal egyeztetést hívtunk össze a polgárőrség vezetőjével, és megerősített polgárőri jelenlétet kértünk a lakótelepen.

Seltenreich József és Juhos Márton képviselők egyeztetnek a polgárőrség vezetőjével

Eszerint tartalmasnak érzi az elmúlt fél évet?

Igen, de bízom benne, hogy ez még csak a munka eleje. Várom a megkereséseket, van tennivaló, és alig várom, hogy az újabb közös tervek megvalósulhassanak – nyilatkozta a Postnak Juhos Márton képviselő.

Előző cikkHárom vers tőlünk a magyar költészet napján
Következő cikkNézze meg a “legóbirodalmat” Dunakeszin