A Mikulást mindenki szereti. Már hogy ne tennénk, hiszen ajándékokat hoz. Csokit, piros almát, mogyorót – meg minden jót. Erre a hangulatra rendre szeretnek felülni a politikusok is. Nézzük, ki gurította idén a legnagyobbat, és ki lőtte túl a dolgot.

Kezdjük helyben.

Az önkormányzat már december 3-án belekezdett a Mikulás-várásba. A művelődési központban hagyományosan két koncertet is végigbulizhattak a gyerekek, a végén persze a Télapó is megérkezett, nem is akármilyen csomagokkal.

Dióssi Csaba polgármester idén azzal újított be, hogy „levelet írt a Mikulásnak”. A levelezésnek köszönhetően pedig idén mentes csomag érkezett annak, aki nem ehet például tejet, glutént vagy cukrot.

Levelet írtam a Mikulásnak Hogy minden dunakeszi gyereknek olyan csomagot hozzon, amitől nem fájdul meg a pocakja….

Közzétette: Dióssi Csaba – 2023. november 26., vasárnap

A polgármester Facebook-posztja alatt az látható, hogy „bejött” az intézkedés a szülőknek. De volt Mikulás a Casalgrande téri adventi vásárban is. Úgy tűnik, ezt kimaxolta a város.

Mit lépett az ellenzék?

Tonzor Péter (DK polgármesterjelöltje) Mikulása két szaloncukrot és egy politikai képeslapot dobott be a lakótelepi postaládákba. Igen, jól olvassák: két szaloncukor között egy politikai kiadvány. Bár sok mindent láttunk már, ez több olvasónknál is kiverte a biztosítékot. Azonban úgy tűnik, a DK polgármesterjelöltje azt reméli, ezzel a húzással megnyerheti magának a lakótelepen élőket.

Tonzor Péter (Demokratikus Koalíció polgármesterjelöltje) két szaloncukrot és egy politikai üzenetet dobott be a lakótelepi postaládákba

A momentumos polgármesterjelölt, Cseresznyés Csilla egy posztban zárta rövidre december 6-át.

És mi a helyzet országosan?

Orbán Viktor Tik-Tok-videóban, Éjjel érkezem címmel tett fel videót, amiben a Kormány tagjai adnak választ arra, melyik a kedvenc szaloncukruk. A miniszterelnök pedig kinézetben kétségtelenül a Mikulásra hajaz a videóban. Döntsék el önök, ez tetszik-e?!

Gyurcsány Ferenc azt írta, virgácsot is kapott, Donáth Annánál cikkünk megjelenésig nem találtunk ide vonatkozó bejegyzést. De itt még biztosan nem ért véget a sor.

Mit gondolnak? 2023-ban ki tolta túl a biciklit?

Előző cikkFradi Suli Program a Kőrösiben
Következő cikkZöld város – díjak, és ami mögötte van