A környezetvédelem érdekében fogott össze, Göd, Dunakeszi és még három budapesti kerület. A két vízparti település sárkányhajósokkal vitte szalagját Budapestre.

DSC_1706

Bicikliznek, horgásznak, kutyát sétáltatnak a parti sétányon a dunakesziek vasárnap délelőtt. A Katonadombnál azonban mezítláb tüsténkednek egy sárkányhajó körül jó néhányan. A Gödi Szabad Sárkányok hajóját várják és vele együtt egy zászlót és egy kiáltványt.

DSC_1697

A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozó dokumentum végén öt aláírásnak hagytak ki helyet. A gödi polgárőrségé az ötlet: a mobilitási hét keretében, szélesebb körben kellene ismertetni a környezettudatos életmód lehetőségeit – beleértve az alternatív közlekedési módszereket.

DSC_1698

A sárkányhajó egy elég alternatív módja a tovajutásnak. Bár komoly vízi sportélet van a városban, a sárkányhajó hosszú ideig kimaradt a repertoárból. A Sárkányhajó Légió négy éve fog össze körülbelül 40 embert – mesélte a csapat vezetője, Bauer Márton. Azt is elmondta, hogy a gödieket összesen 18-an várják.

DSC_1703

Míg beszélgetünk, egyre erősödik a dob ütemes hangja és befut a gödiek sárkányhajója. A kiáltványt Jakab Júlia, a gödi önkormányzat környezetvédelemért felelős munkatársa adja át Dióssi Csaba polgármesternek.

DSC_1705

Göd után övé a második aláírás a dokumentumon, amit egy nagy vízálló tasak biztonságában szállítottak. „Mindannyian látjuk, gyerekkorunk óta mennyit változott a természet” – hangsúlyozta Dióssi Csaba, amikor a környezetvédelem fontosságára emlékeztetve aláírta a kiáltványt. Azt is elmondta, hogy Dunakeszi nagy figyelmet fordít erre, nem véletlenül fejlesztik a bicikliutat, vagy gyűjtötték szelektíven a szemetet már a Dunakeszi Feszten is.

DSC_1709

A maradék három aláírás a budapesti IV; XV; XVI. kerület polgármestereié. A IV. kerületbe a Sárkányhajó Légió vitte el a kiáltványt, majd onnan tovább Dzurdzik Ádám biciklista. A nemes dokumentum mellett egy zászló is megbújt a sárkányhajóban. Minden megállóhelyen rátűztek egy szalagot és a kiáltvánnyal együtt – stafétaként átadták a következő futárnak.

 

Előző cikk3 tizeden múlt Szabó Niki döntője
Következő cikkAnya, ne sírj, nem lesz semmi baj – kiáltott hátra a pilóta úrfi