A tavasz a naptár szerint már régóta tart, de a tartós szép időre sokat kellett várni. Ebben a napos időben pedig elengedhetetlen, hogy beszéljük a fagyiról. Mennyi az annyi? A mostani gazdasági helyzetben elkerülhetetlen, hogy a fagylalt is dráguljon. Gyorsan körbementünk Dunakeszin, hogy megnézzük, mennyi egy gombóc. Olivér kollégánk péntek délelőtti időpontválasztása eléggé leszűkítette a lehetőségeket, de a küldetés sikerült. Olvassák el beszámolóját!

Ahol nyitva találtam ilyen irracionális időben fagyizót, ott elmondható, hogy a 490 forintos átlagár működik. Míg a Le’Dok Cukrászdában 480 forint az egységár, addig a Dalvadorban 490 forint. Bár utóbbinál lehet kis gombócot is kérni 400 forintért.

Tovább keresgélve a városban, így utólag visszagondolva, jobb helyre nem is érkezhettem volna. A Csinger fagyizó hívogató táblájára már sokszor felfigyeltem, akár, amikor a körforgalomból kanyarodtam ki autóval a Fóti út felé, akár a legutolsó alkalommal, amikor a Sonkaszigetnél jártam.

Csinger fagyizó

Csinger Péter, a hely tulajdonosa először nem igazán akart nyilatkozni az árakról, mint mondta, nagyon sok gyűlölködő kommentet olvas a közösségi médiában, amikor a fagyi árakról szól egy cikk. Pedig akinek még a 200 forintos gombóc ár dereng, azt el kell, hogy szomorítsam, már nem 2015-öt írunk. A Csinger fagyizóban is a 490 forintos árral találkozunk, Péter szerint ez a lélektani határ most az embernél. De hamar felhívja a figyelmem az ártábla aljára, ahol szerepel a 10 dkg kifejezés is. Laikusként is tudom, hogy egy gombóc fagyi szinte mindenhol 5 dkg, kivéve ahol még kevesebb. A 10 dkg azt jelenti, hogy a Csinger fagyizóban 1 gombóc gyakorlatilag kettő. Meg is kérdezem, hogy ugyan miért ekkora az adag?

“11 éve csinálom, az adag akkor is ennyi volt, abból nem lehet lejjebb venni, az árat lehet csak emelni.”

Most már muszáj megkóstolni, annyit beszélgettünk a fagyiról, úgyhogy kérek is egy tejmentes áfonyát. A gombóc valóban nagy volt. Nekem megérte.

Ön milyen szempont alapján választ fagyizót?

Előző cikkSzínes forgataggal mutatkozott be a Farkas Ferenc AMI az érdeklődő családoknak
Következő cikkEzüstérmes a dunakeszi U20-as férfi kézilabdacsapat