Az önkormányzat szívesen felújítaná a Kossuth Lajos utcát, de azt nem teheti meg. Ez az utca ugyanis az állami közútkezelő birtokában van. Dunakeszi annyit tehet, hogy az utca járdáit és zöld területeit rendbe hozza. Erről határozhat a képviselő-testület egy előterjesztés szerint.

Kossuth Lajos utca

Az önkormányzat már elkészíttette a Kossuth Lajos utca útburkolati rekonstrukciós terveit, de ezt csak a közútkezelő csinálhatná meg, erre azonban nincs pénze. Ezen felül szükséges az út burkolata és a lakóingatlanok közötti terület építési engedélyhez nem kötött felújítása is. Ennek keretében a már bejáratott egységes megjelenésű

új járdaburkolat kerülne kialakításra a Kossuth Lajos utca két oldalán az elhasználódott, töredezett járdák helyén, a Luther Márton tértől egészen a Toldi utcáig.

Az új járda és az útkorona közötti részen – ahol a hely engedi – intenzív zöldfelület kerülne telepítésre, magyarán parkosítanák a Kossuth Lajos utcát.

A képviselő-testületnek majd arról kell döntenie, hogy ezt a fejlesztést a közútkezelőtől függetlenül megcsinálják. A határozat arra is lehetőséget adna, hogy az önkormányzat anyagilag is hozzájáruljon a Kossuth Lajos utca útburkolatának megújításához. Ezzel előre hozva az esetleges munkálatokat.

Előző cikkAzbeszt vagy sem Fóton? Vizsgálódnak az illetékesek
Következő cikkÉrdekli, hány forintot költött az önkormányzat védőoltásra?