A Pest Megyei Kormányhivatal vizsgálhatja a fóti hulladéklerakás ügyét. A vs.hu híre szerint a városligeti törmelék egy részét egy régi fóti bányatelepen rakták le. Az még nem egyértelmű, hogy került-e súlyosan környezetszennyező anyag Fótra.

Fóti homokbánya

Az ügy iratait csütörtökön már továbbítottam is a tárgykörben hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Pest Megyei Kormányhivatalhoz – bővebb információkkal e közigazgatási szerv fog rendelkezni a későbbiekben – írta a Dunakeszi Postnak Fót jegyzője. A kormányhivatalnak egyébként 30 napja van az ügy kivizsgálására, de ezt a hátáridőt akár meg is hosszabbíthatja. A vizsgálatról hivatalból nem kell tájékoztatnia a fóti jegyzőt. Informálisan azonban valószínűleg ez megtörténik majd.

Az ügy előzménye, hogy a vs.hu információja szerint egy fuvarozó cég a városligeti volt BNV-épület bontásából származó hulladékot egy fóti telephelyre szállította.

A teherautókat a dunakeszi rendőrség emberei megállították és szabálysértési eljárás keretén belül figyelmeztették a sofőröket. A fuvarlevelekkel volt gond.

Ezek után érdeklődtünk Dr. Finta Béla fóti jegyzőnél. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a rakományok tartalmaztak-e súlyosan környezetszennyező azbesztet. Mint a fenti válaszból kiderül, ez most még nem tudható. Az azonban biztos, hogy az érintett sittelszállító cégnek van engedélye törmelék lerakására. Más kérdés, hogy csak nem veszélyes hulladékot tárolhatnak a volt bánya területén.

A volt bánya egyébként az M2-es út túloldalán, Fót északi részén található. Korábban amatőr crossmotorosok használták gyakorlásra.

Előző cikkLemondott egy dunakeszi képviselő
Következő cikkMegújítanák a Kossuth Lajos utcát