Farkas Ferenc Furfangos diákok című művét és Brahms Magyar táncok No. 5-jét adta elő a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar a Casalgrande téren. A térzene program keretén belül minden csütörtökön muzsikálnak majd az embereknek.

Volt, aki már előre féltette a fellépőket, mi lesz velük a téli hidegben, míg valaki elgondolkodott, hogy vajon mennyien jöttek a térre a politikai rendezvény miatt és mennyien a koncert kedvéért. “Nagyon örülünk neki, zenetanár vagyok a zeneiskolában, a fellépők a kollégáim. “Örülünk persze, azért jöttünk”. “Kell, egy kicsit felpezsdíti az életet”. “Az egyik fellépő, akit ismerünk, hozott el néhányunkat ide”. “Igen, igen végre valami, ezen a téren csak úgy át szoktunk rohanni, örülök, ha valami történik itt”.

A zenekar vezetője és karnagya elmondta, bíznak benne, hogy nem lesz nagyon hideg télen, de a programot mindenesetre úgy alakították ki, hogy az énekegyüttes és a rézfúvós együttes jön majd a hidegebb időszakban, mert azokkal a hangszerekkel még lehet zenélni a hidegben is. Vonós hangszerekkel csak a “jobb” időben tudnak fellépni.

A Dunakeszi Szimfonikus Zenekart is hallhatjuk majd, főleg a tavaszi szezonra készülnek, akkor úgy tervezik, hogy a Katonadombon is lesznek koncertek.

A mostani Tér-Zene, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázat keretén belül valósult meg. A következő hetekben minden csütörtökön lesz fellépő a Casalgrande téren a délutáni órákban.

Előző cikkNem jött be a balkanyar, büntetésre számíthat a Dobrev-busz Dunakeszin
Következő cikkMagyar bajnoktól tanulhat a gyermeke, ha a VSD-ben szeretne vívni