Közlekedési bírságra számíthat a Dobrev Klára kampánystábját szállító busz üzemben tartója. A DK-s politikus járműve ugyanis szabálytalanul közlekedett Dunakeszin, és erről videó és fotó is készült.

Valószínűleg alig ismerheti Dobrev Klára Dunakeszit (bár itt kampányolt a héten), mert az egyik fontos kereszteződésben simán balra kanyarodott a kampánybusza. A Fő út és a Nap utca sarka lámpás csomópont, ahol a Budapest felöl érkezők nem kanyarodhatnak balra, pontosan azért, mert balesetveszélyes lenne, hiszen ilyenkor szemből még zöld a lámpa.

Ez egyáltalán nem zavarta a sofőrt, vagy az őt sietésre ösztönző politikust. Mentségükre legyen mondva, hogy kitartóan indexeltek (erre figyelt fel a helyben élő olvasónk), de ettől még szabálytalan volt a kanyarodás. Íme az indexelés:

Erről videót is kaptunk olvasónktól, aki jelezte, hogy bejelentést tesz a dunakeszi közterület-felügyeletnél. Érdeklődtünk, hogy valóban volt-e ilyen megkeresés. Azt a választ kaptuk, hogy tudnak az esetről, és hamarosan kivizsgálják. Ennek keretén belül átnézik a kereszteződésben található kamera felvételeit is. Azon ugyanis egyértelműen azonosítható lesz a jármű. Ha szabálytalanságot találnak, akkor megy a bírság.

Megnézve a videót és a helyszínt, egyértelmű, hogy a Dobrev-busz szabálytalanul kanyarodik. Mindez azért érdekes, mert a DK-s előválasztási miniszterelnök-jelölt többször kijelentette a kampányukban: “az Orbán-rendszer lebontásához a kétharmados törvények nem jelenthetnek gátat”. Szerinte egyszerű többséggel kimondható, hogy az amúgy kétharmados alkotmány alkotmányellenes. Ehhez képest a KRESZ áthágása szinte piti dolognak tűnik.

Ön szerint megváltoztassák Dunakeszi közlekedési rendjét a Nap utcánál Dobrev Klára kedvéért?

Dobrev Klára és DK-s csapata szeptember 21-én kampányolt az ellenzéki előválasztás keretén belül Dunakeszin.

Előző cikkA dunakeszi gyilkos volt családját hívta, mielőtt maga ellen fordította fegyverét
Következő cikkMegálltak, leültek, meghallgatták – Tér-Zene a Casalgrande téren