Egykori magyar bajnok, Fiedler Ferenc szorgalmazta Dunakeszin a vívás oktatását. A VSD szakosztályának munkájáról országos napilapban számoltak be.

„A Dunakanyarban egyáltalán nem volt vívás, és mivel gödi vagyok, hiányzott a közelemben – idézi fel a startot a szakember. – Szépen elkezdtem szervezgetni, és mára nagyon jó hangulatú szakosztály működik Dunakeszin kard és párbajtőr fegyvernemben. A szakember arról beszélt a nso.hu-n, hogy “a sikeres olimpia után pedig igen népszerűek is lettek”.

“Szeretnénk, ha a gyerekek előbb-utóbb a korosztályos versenyeken a döntő közelébe kerülnének, hosszabb távon pedig majd meglátjuk, hogy meddig juthatunk” – adott középtávú prognózist a szakosztályvezető.

Fiedler Ferenc mellett másik két tapasztalt szakedző, a tízéves szingapúri munka után visszatérő Kolczonay Gábor és a tanítványait világ-, valamint Európa-bajnoki címig is eljuttató Fehér Gábor neve a garancia a minőségi képzésre.

„A közelbe, Fótra költöztem, és a terveim között már régóta szerepelt, hogy csináljunk vívást a régióban, így örömmel éltem a lehetőséggel” – mondja Fehér Gábor. “Bízunk benne, hogy egyszer Dunakeszi is elmondhatja magáról, hogy innen is kinevelődött egy világ- vagy olimpiai bajnok vívó.”

A szakosztály folyamatos előrelépéséhez a helyi sportegyesület vezetősége is próbál a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulni. Ezt Székely István, a VSD alelnöke is megerősíti: “Egy fiatal szakosztály esetében elsősorban arra figyelünk, hogy a szakmai stáb felkészültsége és a teremellátottság is megfelelő legyen. Nagy örömmel tölt el minket, hogy sok gyerek kezdi el nálunk a vívást.”

Előző cikkMegálltak, leültek, meghallgatták – Tér-Zene a Casalgrande téren
Következő cikkElk*rtuk – erre szavaztak legtöbben a Post olvasói közül a Dobrev-busz iránytévesztése apropóján