Háromszáz kétoldalas, mosható maszkot osztottak szét a Gyártelep vasútállomásnál. A Dunakeszi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója is részt vett az akcióban. Wein András beszélt a Járműjavító munkájáról, a többi között az egyiptomi vasúti kocsikról is.

Az akció célja az volt, hogy a Járműjavító így járuljon hozzá az utasok biztonságához, és felhívják a figyelmüket a mostani időszakban a maszkviselés fontosságára.

A Járműjavító ügyvezető igazgatója beszélt arról is, hogy vállalatuk elkötelezett a dolgozók egészsége iránt. Igyekeznek úgy kialakítani a munkahelyeket és a munkarendet, hogy egymástól kellő távolságban tudjanak dolgozni a kollégák. A műhelyekben mindenki egyéni védőfelszerelést kapott, a közösségi helyiségeket naponta kétszer takarítják és fertőtlenítik.

A vállalat 600 dolgozója közül a második hullám kitörésekor 48-an kapták el a koronavírust.

Tapasztalatuk szerint jellemzően a családban lévő gyerekektől, de már mindannyian meggyógyultak, és tudomásuk szerint jelenleg nincs fertőzött dolgozójuk.

Az igazgatót kérdezték az egyiptomi vagonokról is. A gyár teljes kapacitással dolgozik, folyamatosan vesznek fel újabb embereket. Az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaság által megrendelt 1300 vasúti kocsira szóló szerződéséből 678 kocsit gyártanak Dunakeszin, a többi a TMH-csoport oroszországi üzemében készül.

Dunakesziről az első 4 kocsit pár héten belül vihetik el. Az üzemben további 6 kocsi 80 %-os és 8 kocsi 20-30 %-os elkészültségi állapotban van. 2021 júniusig 47 légkeverős vagont gyártanak, utána már csak a klímásokat szerelik össze.

A projekt a tervek szerint 2023 őszéig tart, ekkorra készülhet el az összes szerződésben vállalt vasúti jármű.

Előző cikkOlvasóink elsöprő többsége örül a Burger King érkezésének
Következő cikkNagy bajban volt az idős dunakeszi férfi, a fóti tűzoltók jöttek segíteni