A budapesti 3-as metró északi szakaszon újra folytatódnak a felújítási munkák, ezért május 14-től, szombattól csak a Göncz Árpád városközpont (Árpád híd) és Újpest-központ között jár a metró. A kimaradó szakaszon a rendkívül sűrűn közlekedő metrópótló buszokkal, illetve alternatív járatokkal lehet utazni – írta honlapján a BKK.

Június 18-tól augusztus végéig csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között közlekedik a metró, Kőbánya Kispest és Göncz Árpád városközpont között pótlóbusz jár. A metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek a megszokottnál nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk – írja a BKK.

A legfontosabb változások az M3-as metró közlekedésében május 14-től június 18-ig a dunakesziek számára fontos szakaszon:

Hétfőtől hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Május 16-tól, hétfőtől hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Május 16-tól, hétfőtől hétköznap az M3-as metró két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, a kimaradó szakaszon pótlóbuszok közlekednek. Az M3-as metrópótló busz hétköznap – a Lehel téri állomás felújítása, valamint a Dózsa György úti megálló akadálymentesítése miatt – a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között jár. A metrópótló buszok végig buszsávban haladnak.

Május 14-től, szombattól hétvégén, illetve hétköznap esténként kb. 21:00-tól a metró csak az északi szakaszon, Újpest központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

A metrópótló buszok továbbra is a számukra kijelölt buszsávokban haladhatnak, amelyek a Váci úton egészen a Göncz Árpád városközpontig tartanak.

A Göncz Árpád városközpontnál a belváros irányába tartó metrópótló buszok két buszsávon haladhatnak át a kereszteződésen, ezért a Váci útról észak felől nem lehet majd balra kanyarodni a Róbert Károly körútra. Dél felől továbbra is lehet a Váci útról az Árpád híd felé kanyarodni.

Előző cikkRajzold le a rendőrséget, a gyereknapon kiderül, hogy kik a legügyesebbek
Következő cikkA dollárbolttól a KockaShow-ig, hatalmas legóbuli Dunakeszin