Május 13-tól, péntektől 3 napon át minden a legóról szól majd Dunakeszin. A 7. Dunakeszi KockaShow-t tartják. A főszervezővel, Pethő Krisztiánnal a gyerekkortól indulunk és a közösségi médiáig jutunk el a miniinterjúnkban.

Igaz az a mondás rád, hogy legóval születtél?

Ha születni nem is, de már gyerekkorom óta a kockák varázsában élek.

Pedig akkor még a szocializmus végnapjai lehettek, honnan voltak legóid?

Slendrián volt az a rendszer, apukám olyan helyen dolgozott, a Fórum Hotelben a room servicet vezette, alatta volt a dollárbolt, jól keresett, szerette ő is a legót. így hozzám jártak az ismerősök legót kölcsönvenni.

Kölcsön legót, akkoriban? Vigyázz, idősebb vagyok nálad, és én is szerettem építeni!

Olyan szocialista baráti kölcsön, amit sosem kellett visszaadni, de apám mindig hozott utánpótlást.

És most, komoly kereskedőként, sőt, önkormányzati politikusként?

Maradtam örök gyerek, aki boldogan legózik, sőt, gyermekeimmel voltunk már a Legolandben, de ez nekünk annyira természetes, hogy talán említeni sem kellene.

A te korodban a legó mást jelentett egy fiatalnak, manapság túl azon, hogy lehet kapni, ott van a közösségi média, egy ilyen show mit mutathat meg a “kockáknak”?

A lego, ellenben a közösségi médiával, fejleszti a kreativitást. Ez még akkor is így van, hogy ha mi is megosztjuk az építményeinket a közösségi térben, de mi előtte alkotunk.

Mit kap valaki, ha eljön?

Klubtagjaink egyedi építésű lego alkotásai széles repertoárt képeznek, az egyedülálló alkotások mellett a legnépszerűbb témákat is felsorakoztatjuk majd. Kiállításunk kicsiknek, nagyoknak és természetesen családoknak is szól. A programok izgalmas, tartalmas élményt nyújtanak, hiszen a kiállítás mellett játszóház is helyet kap.

 

A Dunakeszi KockaShow május 13-án reggel 10-kor nyit a VOKE-ban és 3 napon át lesz látogatható.

Ez is érdekelheti:

Előző cikkMár megint csak az Árpád hídig jár majd a metró
Következő cikkErre a dunakeszi óriásplakátra mindenki rácsodálkozik