Tavaly átlagon felüli dunakeszi résztvevő volt a jeles sporteseményen, vajon idén is odateszi magát Dunakeszi?

2022-ben volt a 40. Balaton-átúszás, ahol Dunakesziről 84-en álltak rajthoz, ami lakosságarányosan több mint a duplája az országos átlaghoz képest. Az idei úszásra már lehet is jelentkezni. A szervezők azt ígérik, hogy “az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményén” a célba érést követően ezúttal is színes programok várják a résztvevőket.
Kiemelik, hogy mivel tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, helyszíni nevezésre nem volt lehetőség. Egy szó mint száz, ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel.


“A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat. Így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg” – jelezték.

Tavaly Dióssi Csaba polgármester és menyasszonya, Gaál Andrea is elindult a Balaton-átúszáson

Tavaly a Magyar Sportújságírók Szövetsége az Év szabadidős sporteseményének választotta a Balaton-átúszást, amelyen 2022-ben több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről. Az 5,2 kilométeres távot 1979 óta 217 402 fő teljesítette.

Előző cikkAmikor a helytörténet nem egy unalmas szöveg, hanem móka és kalandozás
Következő cikkIzgalmas helytörténeti séták Dunakeszin