A Duna parton körülbelül 3 hetente nyírunk, illetve a strand északi részének gyepfelújítása, öntözőhálózat telepítése a jövő héten indul el – közölte a Posttal a főkertész. Mindezt annak apropóján, hogy létezik egy felhívás, amely arra szólít fel, hogy májusban senki ne nyírjon füvet.

Elég sok itt (Duna-part) a betöltött sittes anyag ebben a foltban, azt elszállítjuk, feljavítjuk a talajt – mondta Tóth Eszter a Postnak, amikor a Duna-parti fűnyírásról érdeklődtünk. A főkertész gyorsan jelezte, hogy “jövő tavaszra varázsolunk ide is egy új virágágyat”, majd részletes magyarázatot is adott.

Tóth Esztert annak apropóján kérdeztük, hogy megjelent egy felhívás – “légy lusta kertész” -, miszerint májusban a rovarok és az élővilág védelmében senki ne nyírjon füvet. Mások azt tették szóvá, hogy a Duna-parton is viszonylag magas volt a fű az első héten, és a majálison is többen zavarónak érezték a fű magasságát.

A Duna-parton körülbelül 3 hetente nyírunk, illetve a strand északi részének gyepfelújítása, öntözőhálózat telepítése a jövő héten indul el – tájékoztatta lapunkat Tóth Eszter. Korábban egy közösségi médiában megjelent posztnál is arról írt, hogy tudatosan nem vágták pár napig a füvet ezeken a helyeken.

A felhívással kapcsolatban azt jegyezte meg, hogy érti a szándékot és részben egyet is ért vele, ezért sem nyírják naponta a füvet, de “ott ahol aranyvesszővel, kerekrepkénnyel fertőzött a fű, ott már célszerű vágni”. Ahogy hozzáfűzte: “már az első parlagfűvel is találkoztam idén”.

A végén viccesen figyelmükbe ajánlotta, hogy szombaton lesz a meztelen kertészkedés világnapja, mi hasonló iróniával azt válaszoltuk, vizuális környezetszennyezésben inkább nem veszünk részt, ha magunkra gondolunk.

Címlapfotónk a fejlesztés alatt álló Duna-parti tanösvénynél készült.

Előző cikkVideón, ahogy lecsapnak a dunakeszi rendőrök
Következő cikk11 dolgozójától vált meg a Járműjavító az ukrajnai háború miatt, itt a hivatalos közlemény